• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
"Cami ve mescitler İslam'ın ana müessesesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Batman İl Müftü Vekili Mahmut Erin, yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Başkanlığının, insanların cami ve mescitlere olan ilgisini artırmak, gelecek nesillerin zihinlerine mabet fikrini yerleştirmek maksadıyla, Ekim Ayı’nın ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlamayı bir gelenek haline getirdiğini söyledi.

Bu yılki tema: Camii ve Kitap

Yapılacak bu faaliyetle vatandaşların bir taraftan mabet anlayışlarını sorgulayacaklarını, diğer taraftan da camileri amacına uygun olarak imar etme ve kullanma bilincini kazanmalarına yardımcı olacağını belirten Erin, “Hafta boyunca yurt içi ve yurtdışında din görevlilerimiz, camilerimizin dini ve sosyal içerikli fonksiyonlarını milletimize anlatacak. Toplumumuz, mabetlerimizin dini ve toplumsal yönünü daha iyi anlama fırsatını bulacaklardır. Başkanlığımızca bu yılın teması “Camii ve Kitap” olarak belirlenmiştir. Müslümanların mabedi olan cami ve mescitler İslam’ın ana müessesesidir. Camiler, dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin bütün mü’minleri tevhit inancı etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan, kutsal mekânlarımızdır.” dedi.

“Camiler, aynı zamanda birer ilim ve irfan yuvalarıdır”

Erin, “Camiler, ibadet yerleri olmakla beraber aynı zamanda, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan yuvalarıdır. Camilerimiz, önce ibadethane, sonra eğitim, kültür ve sosyal faaliyet merkezleri, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan kutsal mekânlar ve toplumsal hayatımızın en temel müesseseleridir.” diye konuştu.

“Mü’minler olarak Allah’ın evleri olan camilerimizi şenlendirelim”

Cami ve mescitlerin, Kur’an’ın ifadesiyle Beytullah, yani Allah’ın evi olduklarına işaret eden Erin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu durumda caminin müdavimi olan mü’minler, Allah’ın misafiri olarak orada bulunuyorlardır. İnsanlar bile evlerine gelen misafirlerine ikramlarda bulunurken, hiç şüphesiz Allah Teâlâ da evine gelen misafirlerini boş çevirmez. Öyleyse mü’minler olarak Allah’ın evleri olan camilerimizi şenlendirelim, cemaate devam etmek suretiyle oraları gerçek anlamda imar edelim. Unutmayalım ki camilerin süsü, içinde namaz kılan cemaattir. Gençlik, bir milletin ve ülkenin geleceğidir. Cami, kitap, ilim ve irfan ekseninde yetişen, kendi inanç ve kültürel değerlerine sahip, milletinin ve tarihinin ruh köklerine bağlı iyi yetişmiş bir gençlik geleceğimizin güven kaynağı ve teminatıdır.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir