• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Van Güçbirliği Platformu 4. toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Güçbirliği Platformu, 4. toplantısını ‘Van İlinin Kültür, Turizm ve Sanat Alanındaki Sorun ve Çözüm Önerileri’ konu başlığıyla gerçekleştirdi.

Bir otelde gerçekleşen toplantıda Güçbirliği Platformu’nun mütevelli heyet üyeleri, ihtisas kurulu başkanları ve sekretarya hazır bulundu.

‘Van İlinin Kültür, Turizm ve Sanat Alanındaki Sorun ve Çözüm Önerileri’nin konuşulduğu toplantıda, kentte gerçekleştirilen bombalı saldırıların turizmi olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekildi.

Açılış konuşması yapan Mütevelli Heyeti Başkanı Ak Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, “Bildiğiniz gibi her toplantıda bir konuyu gündemimize alıyoruz. Burada aldığımız kararlar da oluyor. Bunun takibini yönetim kurulumuz yapıyor. Bizler de paylaşıyoruz. Sadece gündeme aldığımız konuyu değil, toplantımızın ikinci kısmında da gündemdeki ve gündeme getirilebilecek diğer konuları, heyetimizin gündeme getireceği diğer konuları tartışıyoruz. Van’la ilgili konuşmamız gereken diğer konular gündeme getiriliyor. Neticede bu toplantıda bir bilgilendirme yapılmış oluyor. Yeni gelişmeler olduğu zaman bunları da sizlerle paylaşıyoruz. Ayrıca şehrimizle ilgili her konuyu paylaşmış oluyoruz.” dedi.

Toplantı akışını da katılımcılarla paylaşan Atalay, toplantının Van’ın tanıtımına katkı sağlayarak, bir atak başlatmasını dileyerek, “Burada turizmciler, sektörün paydaşları, otel temsilcileri, bu konuyu yürüten arkadaşlarımız var. Bugün ‘bu güzel ilimizin daha iyi tanıtımı, pazarlanması ve turizm potansiyelinin artırılması anlamında neler yapılabilir?’ Bu konuda konuşacak ve bazı kararlar alabileceğiz. Yapılan çalışmalar var bunların da bilgilendirilmesi yapılacak. Bu bittikten sonra diğer konularımızı görüşeceğiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Vali İbrahim Taşyapan, Güçbirliği Platformu toplantıların aksamadan gitmesinin sevindirici olduğunu belirterek, Valilik moderatörlüğünde yapılan toplantılarda makamın belirleyici değil, ön açıcı, bütün paydaşları ve il için söz hakkı alan kişileri bir araya getirici rol üstlendiğini kaydetti.

Güçbirliği Platformunda 8 komisyon kurulduğunu, bu komisyonlarda 85 üyenin görev yaptığını ve şu ana kadar 12 kez toplantı yaptıklarını açıklayan Vali Taşyapan, bu toplantılarda görüşülen konuları ve mevcut durumu platform üyeleriyle paylaştı.

 “Turizm bizim önemli bir sektörümüz”

Son platform toplantısından bu yana Van’da yaşanan iki terör saldırısının etkisiyle iç politika, plan ve projelerin etkilendiğini ve bu etkinin devam ettiğini ifade eden Vali Taşyapan, “Biz ekonomi, turizm ve diğer tüm sektörümüzle, daha iyi çalışarak hayatı daha iyiye götürmeliyiz. Bu vesileyle bu tür olumsuzlukları olumlu hale getirmek adına çalışmak vazifemizdir. Güçbirliği henüz bir yılını tamamlamadı. İnşallah bu yapı daha kurumsal hale gelerek, sorunları daha fazla konuşulur hale gelecektir. Turizm bizim önemli bir sektörümüz. Bütün turizm alanı etkinliklerine sahibiz. Bunları tanıtabilir, insanların buraları görmesi ve gezmesiyle ekonomiye katkısını sağlayabilirsek, inşallah gelecekteki en parlak sektörlerimizden olacaktır. İnanç turizmden, yayla ve doğa turizmine kadar çok önemli eserlere sahibiz. ‘Bu mevcut değerler adına neler yapabiliriz?’ diye çalışmalar yapıyoruz. En mükemmel değiliz. Sizlerin de buraya katkıları olacaktır. Katkıların toplanması ile birlikte önemli bir çalışma ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, ‘Van İlinin Kültür, Turizm ve Sanat Alanındaki Sorun ve Çözüm Önerileri’ konulu sunumunu, yansı eşliğinde platform üyelerine aktardı.

Sunumun ardından, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Beşir Atalay sunumla ilgili görüş ve değerlendirmelerin yapılabilmesi için sözü diğer platform üyelerine bıraktı.

İlk olarak söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, bisiklet yolu projesi ve Van Kalesi restorasyonu başta olmak üzere orta vadede kente yapılacak projeleri anlattı.

Toplantının devamında, Van Kadın Girişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile MÜSİAD Van Şube Başkanı Kerem Baynal, toplantı gündemine ilişkin görüş ve önerilerini platform üyeleriyle paylaştı.

Toplantı sonunda, bir sonraki Van Güçbirliği Platformu’nun gündemi ‘Van’da Tarım ve Hayvancılık’ konusu olarak belirlendi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir