• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kerry: `Bu şartlar altında işbirliği olmaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA -  ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Halep`te düzenlenen hava saldırılarının hiçbir mazereti olamayacağını söyledi. Kerry, Rusya`ya bu durumu net bir şekilde açıkladıklarını belirterek, “Bu şartlar altında bir işbirliğimizin olması söz konusu değildir. Değişim görmemiz gerekiyor.” dedi.

Kerry, başkent Washington`da the Atlantic ve the Aspen Enstitü`nün düzenlediği “Fikirler Forumu” adlı konferansta konuştu. 

Suriye`de insanlık trajedisi yaşandığını belirten Kerry, “Halep`te” yaşananların hiçbir mazereti olamaz. Herhangi bir stratejiyle açıklanamaz.” diye konuştu.

John Kerry, Suriye`de son sekiz gün içerisinde 400 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, ölenlerin 100`ünün ise çocuk olduğunu söyledi.


ABD askerlerinin Suriye`deki savaşa karadan destek vermesi gibi bir ihtimalin söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soruyu cevaplayan Kerry, böyle bir durumun masada olmadığını belirtti.

Kerry şunları kaydetti:

“ABD, Suriye`de savaşa mı girmek üzere? Ben böyle düşünmüyorum. Ne ABD Kongresinin ne de ABD halkının karadan asker yollama fikrini destekleyeceğini sanmıyorum.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir