• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Silahla yaralanan çocuğun bacağı kesilmekten kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesi başarılı ameliyatlarına bir yenisini daha ekledi. Silahla yaralanmasının ardından kaval kemiği ve cilt dokusu parçalanan 10 yaşındaki çocuk, Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Fırat Acar tarafından yapılan ameliyatla bacağı kesilmekten kurtarıldı.

Siirt’in Pervari ilçesinde yaklaşık 3 ay önce silah ile sol bacağından yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Rasim Dündar, 10 saat süren başarılı ameliyat ile diğer bacağın baldır kemiğinden alınan kemik doku, kas ve cilt dokusu yaralı bacağa nakledildi.  

Operasyonu gerçekleştiren Acar, konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Dış merkezden hastanemize sevk edilen hastanın sol bacağında tibia dediğimiz kaval kemiğinde yaklaşık 12 santimetrelik kemik kaybı ve beraberinde geniş boyutta cilt kaybı mevcuttu. Kemik ve cilt kaybını onarmak için diğer bacaktan alınan fibula adı verilen baldır kemiği cilt ve kas dokusu ile birlikte sol bacağa nakledildi. Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla mikrocerrahi yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi.”

Plastik cerrahinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest flep denilen doku nakillerinin Batman Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirten Acar, bölgedeki birçok hastaya hizmet verdiklerini de söyledi.

Mehmet Rasim Dündar’ın babası Kasım Dündar, “Bir kaza sonucu bacağından yaralanan çocuğuma Op. Dr. Fırat Acar tarafından başarılı bir müdahalede bulunuldu. Sol bacağından ağır yaralanan oğlumun bacağı kesilmekten kurtarıldı. Başta doktoruma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bacağı kesilmekten kurtulan Mehmet Rasim Dündar da sevincini dile getirerek, bir kez daha yürümenin ve arkadaşlarıyla oyun oynayabileceğinin heyecanını yaşadığını belirtti. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir