• DOLAR 32.518
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2433.884
  • ...
DİKA'dan  'Uygulamalı Girişimcilik' eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin’de “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi. Eğitim; Dicle Kalkınma Ajansı’nın yeni ana hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirildi.

4 gün süren eğitime yenilikçi fikirleri olan 18 - 29 yaş arası genç girişimciler ile özellikle kadın girişimcilerden oluşan 30 kişi katıldı.

DİKA tarafından yapılan açıklamada, “Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen işbirliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir. Gerçekleştirilen eğitimlerde özellikle genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır. Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar ‘KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı’ kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabilecekler. Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150.000 TL’ye kadar mali destek sağlanabilmektedir.” denildi.

DİKA ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Mardin’deki eğitimin ardından Batman, Siirt ve Şırnak’ta da “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” yapılacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir