• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Köy sakinlerinin 53 yıllık cami hasreti sona eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan Gülpınar (Kanîhûrka) köyü sakinlerinin 53 yıllık cami hasreti inşa edilen "15 Temmuz Zafer Camii"si ile sona eriyor.

Diyarbakır'a 50 kilometre uzaklıkta bulunan Gülpınar köyü kurulduğunda bu yana hiç camisinin olmadığı öğrenildi. Cami olmadığı için uzak mesafelerde bulunan komşu köylere yaya giderek ibadetlerini eda eden köy sakinleri, cami yapma kararı aldıklarını söylediler.

Köy sakinleri, Cami yapma kararı, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine denk gelmesi nedeniyle camiye "15 Temmuz Zaferi" adını verdiklerini ifade ettiler.

Yaklaşık 300 haneli köy kendi imkânlarıyla cami, kız-erkek Kur'an kursu, taziye evi ve imam lojmanından oluşan külliyeye "Molla Gürani Külliyesi ve 15 Temmuz Zafer Camii"si adı verildiler.

Kıt imkânlarla caminin inşasını tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen Molla Gürani Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı, Eyyüp Burak, caminin yapımının daha hızlı devam etmesi için hayırseverlerden gelecek yardımı beklediklerini söyledi. 

“Biz istedik ki, şehitlerimiz için ‘15 Temmuz Zafer Camii’ adını koyalım”

Gülpınar köyünün 53 yıldan bu yana camisiz ve ezansız olduğunu söyleyen Burak, bu durumun Müslümanlar için bir eksiklik olduğunu ifade etti.  

Burak, "Ülkemiz ve halkımız büyük bir zafer kazandı. Biz de istedik ki, şehitlerimiz için, halkımız için, bu onurlu direnişleri için, caminin ismine  '5 Temmuz Zafer Camii' adını koyalım." dedi.

“Kilometrelerce yürüyüp çevre köylerdeki camilere gidiyorduk”

Köy sakinleri, kışa girmeden caminin ibadete açılması için hummalı bir çalışma yürütülürken, caminin kısa sürede tamamlanması için hayırseverlerden gelecek yardımlar bekliyor.

Yaklaşık 50 yıldır camilerinin olmadığını belirten köy sakinlerinden Şeyhmus Aslan, “Kilometrelerce yürüyüp çevre köylerdeki camilere gidiyorduk. Bu yüzden artık istedik ki, bir camimiz olsun. Tüm Müslüman kardeşlerimizi caminin inşaatı için yardım etmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Bir başka köy sakini Baver Aslan da cami ve imam eksikliklerinden dolayı köydeki çocuklarının değerlerine, maneviyatına uzak kaldıklarını vurgulayarak, "Her türlü girişimde bulunduk ancak ödenek olmadığını söylediler. Yardım etmediler, zor şartlar altında caminin inşasını bitirmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)  

























Bu haberler de ilginizi çekebilir