• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
'Hayat Boyu Öğrenme' komisyon toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bağlar ilçesi Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda ‘İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği’ komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya,  İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, İl Maarif Müfettişleri Başkan vekili Erol Altunba, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan yaptığı konuşmada, “Yaygın Eğitim Kurumlarının vatandaşlarımızın ve iş piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak açısından STK’lar ile yapacakları iş birliği çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle okuma-yazma kursları ile ilimizdeki okumaz yazmaz oranlarını en düşük seviyeye çekmek için çalışırken diğer yandan sosyal ve kültürel kurslar ile vatandaşlarımızın bu yönlerdeki ihtiyaçları karşılanmaktadır.” dedi

Aslan, “İlimizde iş piyasasının ihtiyacı olan ara elemanları kazandırmak için mesleki eğitim kursları düzenlenerek iş piyasasına destek sunmak hedefindeyiz. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için 951 farklı alan ve branşta 2 bin 832 kurs programında, 133 bin 805 kişiye sertifika programları açılması planlanmıştır. Hem hayat boyu öğrenime katılım oranlarının yükseltilmesi hem de yaygın eğitim amaçlarının gerçekleşmesi için sizlerle tüm kapsama alanları içerisinde daha fazla işbirliğine ihtiyaç duymaktayız. Yapılan ve yapılacak çalışmalarda vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim. ”ifadelerini kullandı.

Yapılan toplantıda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında; İlimize bağlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince veya diğer kurum- kuruluşlar ile işbirliğinde açılan kurslar ve bundan sonra açılması düşünülen kurslar hakkında ortak kararlar alınarak toplantı sona erdi. (İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir