• DOLAR 32.487
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2490.547
  • ...
İşkence ve iftiralarla müebbet hapse mahkum edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Annesi tarafından ekmek almaya gönderilen, ardından polis tarafından gözaltına alınıp henüz 19 yaşında türlü işkencelerden geçirilen Turgut Barut`un ailesini ziyaret eden Diyarbakır Sahabe-Der yetkilileri, mahkum Barut`un yapılan işkenceler sonucunda suçlamaları kabul etmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Dernek yetkilileri Barut gibi yüzlerce mahkumun olduğunu, bu yüzden yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğini belirtti.

Turgut Barut`un annesi Rahime Barut ise 23 yıldır evlat hasreti çektiğini ifade ederek yapılan zulmün artık sona ermesini istedi.

Ziyarette konuşan Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, ilim, kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe Der) Başkanı Abdulmuttalip Yuva, Turgut Barut`un sırf İslami kimliğinden dolayı doksanlı yılların vahşi işkencelerinden geçirilenlerden biri olduğunu vurguladı.

Yuva,“Doksanlı yıllarda sırf İslami kimliğinden dolayı türlü türlü iftiralarla, yalanlarla, gözaltına alınarak vahşi işkencelerden geçirilen kardeşlerimiz vardı. Turgut Barut kardeşimiz de bunlardan biridir. Kendisi 23 yıl önce daha 19 yaşındayken annesi tarafından ekmek almaya gönderilmiş ve bir daha da eve geri dönememiştir.” Dedi

“Bu vebale sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır”

Müslümanlara yapılan bu zulmü her platformda dile getirdiklerini ve dile getirmeye devam edeceklerini belirten Yuva konuşmasına söyle devam etti:

“Biz Sahabe-Der olarak bu kardeşlerimizin ailelerin ziyaret ediyoruz.  Bu kardeşlerimizin suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu her platformda dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Aile gerçekten de perişan bir durumdadır. 23 yıldır oğlunun yolunu gözleyen gözü yaşlı bir annenin çektiklerini hayal bile edemiyoruz. Bu büyük bir zulümdür. Bu zulmü işleyenlerin yaptığı her şey bu gün apaçık olarak ortaya çıkmışken bu kardeşlerimiz hala içerde tutuluyor. Buradan bütün kamuoyuna, hükümete ve vicdanı olan herkese sesleniyorum: Bu bir vebaldir. Bu vebale sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır. Yarın Mahkeme-i Kübra da bu vebalin altında kalmak istemiyorsanız bu zulme karşı durun ve bu kardeşlerimizin dosyalarını tekrar açıp adil bir yargılanmanın önünü açın.” (Emrah Deniz, Ferit Gölgül- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir