• DOLAR 32.552
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2435.411
  • ...
Rus uçaklarının bombardımanından sadece o kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rejimin ve Rus savaş uçaklarının Halep`in muhalif bölgelerine yönelik hava saldırıları devam ediyor. 10. gününe giren yoğun bombardıman rejimin kuşatması altında 17 bölgeyi hedef aldı. Toplam 34 kişi öldü. Ölüm vakalarının çoğu Şaar ve Meşhad mahallelerinde yaşandı.

Saldırılarda tahrip gücü yüksek 'sığınak delici' füzeler de kullanıldı. Şaar bölgesini hedef alan saldırıda 4 katlı bina yerle bir oldu. Olay yerinde aynı aileden 16 kişi öldü.

Gazal Kâsım ailenin enkazdan sağ çıkarılan tek bireyi. 10 yaşındaki kız çocuğunun 3 kardeşi, annesi ve diğer akrabaları enkaz altında can verdi. Kurtarıldığı sırada Gazal`ın başında bekleyen babası, olay anında evde değildi.

Enkaz altından ölü ve yaralı kurtarma çalışmalarını yürüten sivil savunma birlikleri şu ana kadar sadece 8 cenazeye ulaşabildi. Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden diğer aile üyelerinin cenazelerine ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.

Suriye`de Rusya ile ABD anlaşmasıyla 12 Eylül`de yürürlüğe giren ateşkes 19 Eylül`de sona ermişti. O tarihten bu yana Halep`in muhaliflerin denetimindeki doğu mahalleleri yoğun bombardıman altında tutuluyor. 106'sı çocuk 78'i kadın olmak üzere 400`den fazla sivil, bombardımanda hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi yaralandı.

Kaynak: Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir