• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
"Gaziantep`te İmam Hatip Ortaokullarına ihtiyaç var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te açılan İmam Hatip Ortaokullarının ihtiyaca cevap vermede yetersiz kaldığını ifade eden Gaziantep İmam Hatipliler Derneği (İmam Hatip-Der) Başkanı Abdulkadir Aydoğan, bu yıl çocuğunu İmam Hatip Ortaokullarına göndermek isteyen birçok ailenin kentte yeterli oranda okul olmadığı için çocuklarını normal ortaokullarına göndermek zorunda kaldığı ifade etti.

İmam Hatip Okullarının yetersizliğinin Türkiye genelinde birçok ilde olduğunu belirten Aydoğan, "Bu anlamda birçok il ve ilçemizde özellikle İmam Hatip Ortaokul sıkıntımız var. Veli çocuğunu göndermek istiyor. Ama yer olmadığı için okul idaresi çocuğu alamıyor. Bu yüzden de bazı okullar puan sistemi getirmiş. Bu isteği ve talebi karşılamak zorundayız." dedi.

"Mevcut İmam Hatip okulları halkın talebini karşılamıyor"

Gaziantep`teki mevcut İmam Hatip okullarının halkın talebini karşılamadığını belirten Aydoğan, "Bu konuda yetkililere sesleniyoruz. İmam Hatiplerin açılması için biz elimizden ne geliyorsa bunu yapalım. Çünkü halk ciddi anlamda talep ediyor. Hatta bazı veliler, ‘ben çocuğumu İmam Hatip`e göndermezsem, hiç göndermeyeceğim` diyor. Bu konuda çok üzülen veliler var. İmam Hatip ortaokuluna 350 tane ön kayıt başvurusu yapılmış. Ancak sınıf ve dersliğin yetersiz olduğundan dolayı 105 tane öğrenciyi alabilmişler." ifadelerini kullandı.

İmam Hatip okullarının darbelerin en büyük engelleyicisi olduğunu belirten Aydoğan, "İmam Hatipler darbelerin en büyük engelleyicisidir. Bunun farkında olan yöneticiler de İmam Hatip Ortaokul ve liseleri açtılar. İmam Hatip Okulları bilinçli ve dindar bir toplumun oluşmasına vesile oluyor." şeklinde konuştu.

"Katsayı engeli kalkınca İmam Hatip okullarına ciddi bir talep oldu"

Katsayı engelinin kalkması ile İmam Hatip Okullarına ciddi bir talep olduğunun altını çizen Aydoğan, son olarak şunları kaydetti: "Bunu bilen milletimiz İmam Hatip okulları açılınca ve bu okullarının önündeki katsayı engeli kalkınca ciddi talep gösterdiler. Biz Gaziantep İmam Hatipler Derneği olarak, İmam Hatip okulları ile ilgili çalışmalarımız olduğu için vatandaşların da talepleri üzerine bir çalışma yaptık. Bu çalışma sonucunda da Antep`teki İmam Hatip ortaokullarının yetersiz olduğunu gördük. Görüştüğümüz yetkililer de bunu dile getirdi. Ciddi bir manada İmam Hatip okullarına talep olduğunu dile getirdiler. Bazı okullarda ön kayıt olmasına rağmen okul ve sınıf yetersizliğinden dolayı kayıt yapamayan öğrenciler olduğunu söylediler." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir