• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
BATSO: Suçsuz insanların cezaevinde çürümesi doğru değildir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî hizmetlerinden dolayı FETÖ'nün kumpasları sunucu cezaevine konulan 28 Şubat ve FETÖ mağduru ailelerinin ziyaret ettiği BATSO Şube Başkanı A.Kadir Demir, suçsuz insanların cezaevlerinde çürümesinin doğru olmadığını belirterek, bu insanların tekrar yargılanması gerektiğini söyledi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler STK ziyaretlerini sürdürmeye devam ediyor. 1990'lı yıllardan günümüze çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin  bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi” Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Aileleri, BATSO Şube Başkanı A.Kadir Demir ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. FETÖ mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzluğu dile getirerek, BATSO Şube Başkanı Demir’den destek talebinde bulundu.

FETÖ eliyle mağdur edilmiş herkes için adalet istediklerini söyleyen mağdur ailelerinin sözcüsü Hüseyin Olam, “Bizler 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların aileleri olarak bir inisiyatif oluşturduk. Amacımız, FETÖ’nün mağdur ettiği insanların sorunlarını dile getirmektir. Bizler İslami camialar olarak yaklaşık 700’e yakın cezaevinde mahkûmumuz vardır. Bunlardan kimileri cezaevinde15 yılı doldurdu, kimileri ise 25 yıla yakındır cezaevindedir. Bunlar müebbet ceza almış insanlardır, içlerinden bazıları ise ağırlaştırılmış müebbet ceza alanlardır.” dedi.

FETÖ’nün polis, savcı ve hakim eliyle yıllar önce de yaklaşık on binlerce insanın tutuklanıp, cezaevine konulduğunu hatırlatan Olam, “Darbe girişiminden sonra ortaya çıkan tabloda gördük ki, FETÖ devletin her kademesine sinmiş, özellikle orduya, yargıya, emniyet teşkilatında iyice yer edinmiş. Kendilerine ayak bağı olacaklarını düşündükleri ya da muhalif gördükleri bütün yapıları bu kurumlardaki güçlerini ve imkânlarını da kullanarak bu insanları bertaraf etmeye çalıştılar. Son olaylarda gördük ki, bu insanlar gözü kara bir şekilde bu ülkenin meclisini bombaladılar, Cumhurbaşkanını öldürmeye teşebbüs ettiler, 250’ye yakın insan katlettiler.” diye konuştu.

“Ergenekon, Ayışığı, Askeri Casusluk Davalarında yargılananlara yeniden yargılanma hakkı verildi”

Tek isteklerinin FETÖ’nün polis ve yargı ayağı tarafından kurulan kumpaslarla cezaevine atılan Yusufilerin yeniden yargılanması olduğunu söyleyen Olam, “Bunları Ergenekon, Ayışığı, Askeri Casusluk Davalarında da bazı girişimleri oldu ve birçok insanı, generali cezaevine koydu. Hatta bazıları da 5-6 yıl cezaevinde kaldı. Sonradan bunlara bir kumpas yapıldığı ortaya çıktı ya da öyle söylendi. Bu insanlar, sonradan yeniden yargılanma hakkı verildi ve beraat ettiler. İsteğimiz bu yapının hakimlerinin, savcılarının, polislerinin mağdur ettiği ve şu anda müebbet hapis cezasıyla cezaevinde bulunan insanlara yeniden yargı yolunun açılmasıdır. Amacımız, bu insanların mağdur ve mahkûm ve aileleriyle beraber perişan ettiği bu insanların durumunu dile getirmek ve bunu en yüksek seviyeye taşımaktır. Bunun için de biz STK’ları ziyaret ediyoruz, desteklerini rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Müebbet hapis cezası verdikleri insanlarla aynı koğuştalar”

FETÖ’nün Türkiye’nin çok ciddi kurumlarına ve özellikle de yargıya giren ve burada örgütlenen bir yapı olduklarını vurgulayan BATSO Başkanı A.Kadir Demir, “Zamanında insanları yargılayan, haklı ya da haksız bir şekilde yıllarca cezaevlerine atan ve müebbet hapis cezası verdikleri insanlarla belki şu an aynı koğuşlarda kalıyorlar. Tabi bu ne kadar adil bir yargılama olduğu şu anda oldukları yerden zaten anlaşılıyor. Sadece bir kesim için söylemiyorum ama dün Genelkurmay Başkanı görevdeyken alınıp, 300-600 yıla mahkûm edilen, daha sonra kumpas olduğu anlaşılan ve tekrar görevine iade edilen bir süreçten geçtik.” açıklamasında bulundu.

“Adalet herkes için olmalı”

Konuşmasının devamında Demir, şu ifadelere yer verdi: “O günkü FETÖ üyelerinin ne kadar adil bir yargılama yaptığı zaten net olarak anlaşılıyor. Halen bunların varlığı var. İnşallah yakın bir tarihte hükümetin üstüne gitmeleriyle ciddi bir operasyonla bunların hepsini bitirirler. Maalesef üzülerek söyleyebilirim ki, FETÖ’nün yanında masum insanların da olabileceğini düşünüyorum. FETÖ üyelerini ayıklamaya çalışırken, biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Tabi adalet herkese lazım. Dün adaleti sağlamayanlara da bugün adalet lazım. Adalet herkes için olmalı. Bu konuda da suçsuz insanların cezaevlerinde çürümesi elbette doğru değildir. Suçsuz insanların tekrar yargılanması ve tekrar adaletin önüne çıkarılması ve bir takım haksız yere cezaların ortadan giderilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.”(M.Fatih Akgül-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir