• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
60 iş adamının mal varlığına el konuldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı ihanetinin ardından MİT, İçişleri, Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın yürüttüğü 4 ayaklı soruşturmalar çerçevesinde örgütle bağlantılı 5 bin şirket mercek altına alındı. Maliye'nin ilk tespitlerinin ardından vergi kaçakçılığı, usulsüz işlemler, darbe girişimi sonrası şüpheli para transferleri tespit edilen 210 şirkete 2.7 milyar lira para cezası kesildi. Örgüte doğrudan para aktaran 60 işadamının daha "terörü finanse etmek" suçundan mal varlıklarına da el konuldu.

DOKUNULMAYACAK

Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın koordineli yürüttüğü çalışmada bu şirketlerin banka hesapları,para transferleri, kiralama, örgüte para aktarma, yurtdışındaki bağlantılarında 17-25 Aralık sonrası tutumları dikkate alındı. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre bu tarihten sonra FETÖ'ye mesafe koyan şirketler varlığını korurken, milyarlarca liralık nakit, mal varlığı devri yapan şirketlerin yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na geçiyor. Himmet toplayan, kara para aklayan ve MİT raporlarına giren şirketler kapatılacak.

FİNANS HARİTASI ÇIKARILDI

Mali Suçları Araştırma Kurulu, FETÖ'nün finans haritasını da güncelledi. Örgütle doğrudan bağlantılı şirketlerin banka hesapları bloke edildi. Yapılan incelemelerde bazı şirket ortaklarının mal varlıklarıyla orantısız yüklü miktarda para transferi gerçekleştirdiği belirlendi. Şirketlerin bankacılık sistemi üzerinden yaptığı para transferleri de incelendi. Paravan şirketler üzerinden yapılan transferlerde özellikle eğitim kurumlarının kullanıldığı görüldü. Örgütle doğrudan bağlantısı olan şirketlere ilişkin liste bankalara da gönderildi. Bu şirketlerin para kaçırmaması için her türlü tedbirin alınması istendi.

yeniakit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir