• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Projeye uygun yapılmayan sokak, halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan’ın Yeni Mahallesi’ndeki 415’inci sokağın, projeye göre açık yapılması gerekirken kapatılması halkın tepkisini çekti.

Mahalle sakinleri, konuyu yetkililere defalarca iletmelerine rağmen  bu konu da herhangi bir adımın atılmadığını ileri sürdü.

Sokağın kapalı olması nedeniyle gündelik hayatta olumsuzluklar yaşadıklarını dile getiren Hadi Aycan, ”Bu sokağın açılması için defalarca ŞUSKİ’ye ve Valiliğe başvurduğum halde dilekçelerime cevap alamadım. Fen İşlerinin de bu sokağın üst yapısını yapması gerektiği hususunda defalarca dilekçe vermeme rağmen bir gelişme olmadı. Önce Hilvan İmar Müdürlüğüne dilekçe verdim ama yine bir cevap alamadım. Şanlıurfa’ya aynı şekilde sokağın işgali konusunda bir sene önce yazdığım dilekçelerime de bir cevap alamadım.” dedi.

Seçimlerden önce siyasilerin kendilerine söz verdiklerini ancak seçim sonrası bu sözlerin unutulduğunu söyleyerek yakınan Aycan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sokaktaki bazı evlerin avluları sokağı işgal etmiş durumda. Yetkililerden, bu sokağın açılmasını istiyorum. Diğer sokaklar gibi hem insanlar hem de arabalar bu sokaktan geçebilsin. Burada yağmur yağdığında kimse çamurdan geçemez. Yağmur yağdığında su dereyi aşarsa buradaki evler su içinde kalır. İki senedir dilekçe yazıyorum dilekçelerime bir cevap alamadım. BİMER, Valilik, Kaymakamlık, Belediye kurumlarına yazdım fakat cevap alamadım.”

İddialarla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Hilvan İlçe İmar Müdürü Yaşar Çelik ise  “Biz 415’inci sokağı yola çıkartamıyoruz çünkü karayollarından izinsiz bunu yapamayız. Verilen dilekçelere gelince, ben o zaman izindeydim. Dilekçelere cevap vereceğiz. 415’inci sokak bizim projede 5 metre olarak görünüyor. O sokağın kapanmasına derenin duvarı sebep olmuş. Bu dere duvarı ise bundan yıllar önce DSİ tarafından yapılmış biz buna da müdahale edemeyiz.” diye Konuştu.

Öte yandan, projede 5 metre olarak belirlenen sokağın sona doğru daralarak 2 metre genişliğine kadar düştüğü ve derenin duvarıyla kapandığı gözlemlendi. (Osman Gülebak- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir