• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından Batman genelinde yaklaşık 13 bin öğrenciye biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla bilgilendirme konferansları düzenlendi.

DKMP Batman Şube Müdürlüğünce hazırlanan program kapsamında görevli personeller tarafından 35 okulda biyokaçakçılık, biyolojik çeşitlilik, hayvan sevgisi, doğa ve çevre bilinci eğitimi ile ilgili ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere 12 bin 713 kişiye eğitim verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli materyaller dağıtıldı.

Düzenledikleri konferanslarla okullarda eğitim boyutu anlatan DKMP Batman Şube Müdürü Ercan Turan, "Batman merkez ve 5 ilçemizde bulunan okullarda öğrencilerimizde yönelik doğa, hayvan ve çevre konulu eğitimler verdik ve eğitimlerimiz devam ediyor. Şu ana kadar 35 okulda 12 bin 713 tane öğrenciye hayvan hakları doğa ve çevre konulu brifing ile slaytlı eğitimler verdik. Eğitim verdiğimiz öğrencilere eğitimlerin kalıcı olması için broşür, kalem, notluk ve şapkalar dağıttık. Okul idarelerine atık pil toplama kutularını verdik. Böylelikle hayvan, çevre ve doğa boyutunu anlattık." dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir