• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
`Halep`te yaşananlar barbarlıktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN: (AA) Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Suriye'de, özellikle Halep'te yaşananların barbarlık olduğunu söyledi.

Seibert, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Alman hükümetinin Halep ve çevresinde devam eden çatışmaları kınadı.

Alman hükümetinin BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un değerlendirmesine katıldığını ifade eden Seibert, "Şu an Suriye'de, özellikle Halep'te yaşananlar barbarlıktır." dedi.

Seibert, Rusya'nın diplomatik bir çözüm bulma iddiası ile yardım konvoyunun bombalanmasına, rejimin kimyasal silah kullanımını sürdürmesine ve Halep'e Rusya`nın desteğiyle rejimin saldırılar düzenlenmesine ilişkin haberler arasında çelişkiler bulunduğunu belirterek, Rusya'ya Suriye'deki savaşın sonlandırılması için çaba sarf etmesi çağrısında bulundu.

Rusya'dan çatışmaların durdurulması konusunda harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Seibert, "Tek başına sözler, Halep'teki insanlara yardım etmez." diye konuştu.

Seibert, Rusya'nın Suriye rejimine ciddi desteğinden dolayı sorumluluk taşıdığını vurgulayarak, "Rusya'nın desteği olmadan bu rejim kendi halkına bu ölçüde insan onurunu hiçe sayan savaşı sürdürmek durumunda olamaz. Suriye rejiminin barbarca eylemi apaçık bir şekilde uluslararası hukukun ihlalini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon`a göre de bunun savaş suçu işlendiği durumunu ortaya koyduğunu belirten Seibert, tüm taraflara, çatışmaları durdurmalarını ve Suriye'nin tüm bölgelerine insani yardımın girmesini sağlamaları çağrısı yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir