• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
`Duruşmada sanıklar tiyatro oynuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katledilmelerin ilişkin davanın bir sonraki duruşması 7 Kasım 2016 tarihine ertelendi.

Sanık ve avukatlarının davayı sulandırdıklarını ifade eden katledilenlerin yakınları, katil zanlılarının duruşmalarda başkaları tarafından kendilerine biçilen rolü oynadığına dikkat çekti.

Yasin Börü`nün amcası Mustafa Börü, sanıkların Kürt oldukları için cezaevinde bulundukları ifadelerine tepki göstererek, öldürülenlerin de Kürt olduğunu söyledi.

Börü, “Duruşma her zaman olduğu gibi sulandırılıyor. Karşı tarafın avukatları da sulandırıyor davayı. Sanki şu anda suçlu olanlar Kürt olduğundan dolayı cezaevine atıldıklarını ifade ediyorlar. Biz de buna mukabil diyoruz ki; mademki bunlar Kürt oldukları için cezaevine atıldıysalar, öldürülenler Türk müydü? Veyahut onlara bu emri verenler Türktüler, onlar bir Kürt olarak niçin bir Türk`ün emrini yerine getirerek 6-8 Ekim olaylarını oluşturdular. Yani bunların kendi sözlerinde bile bir tutarlılık olmadığını görüyoruz.” dedi.

Adil bir yargılama beklediklerini ifade eden amca Börü, “Halkımızın da yaşanan bu olayların karşısında durmalarını bekliyoruz. Çünkü bu sıradan bir olay değildi. Bu İslam`ı yaşayan gençlere yönelik yapılan bir olaydır. Türkiye`nin her tarafında şu an bu tip olaylar yaşanıyor. Eğer Yasin ve arkadaşlarından ders çıkarılmış olsaydı şu anda bugünkü olaylar olmayacaktı belki de.” dedi.

Merhum Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak ise 6-7 Ekim olaylarının azmettiricilerinin de yargılanma talebini yineleyerek, “Şimdi gelen mahkumların hepsinin lafı aynı. Cezaevinde bir çalışma yapılmış, tiyatro oynanıyor. İlk günden dediğimiz gibi adil bir mahkeme değil. Avukatların yalan atması çok zorumuza gidiyor. Neredeyse tanık Yusuf Er`i suçlu çıkaracaklar. Biz adaleti Allah`tan bekliyoruz, buradan değil. Duruşmada olayların azmettiricisi konumunda olan Selahattin Demirtaş ve Zübeyde Zümrüt hakkında şikâyetçi olduk. Yine bir şey elde edemedik. İnşallah biz bu davada başı dik duranlardan olacağız.” ifadelerini kullandı.

Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ise dava hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

“Şimdi davada sanıklar Kürt oldukları için cezaevinde olduklarını söylüyorlar. Şimdi bu ölenler de Kürt değil mi? Sanıklar mağdur olduklarını söylüyorlar ben de mağdurum ve üzerimde bakmak zorunda kaldığım 2 çocuk var. Ben adalet bekliyorum. Biz Müslüman olduğumuz için katledildik. Biz bu dava uğrunda da bedel vereceğiz.” (M. Hüseyin Temel, Zeki Aras – İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir