• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Mardin'de icazet merasimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında ve Şakir Nuhoğlu Medresesi’nde eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 15 hafız ve 12 ilim öğrencisi için icazet töreni düzenlendi.

Kabala Şakir Nuhoğlu Medresesi’nde düzenlenen icazet törenine Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, ilçe müftüleri bölge ve çevre illerden gelen seyda, Suriyeli ilim adamları,  vatandaş, öğrenci velileri ve cami cemaati katıldı.

Törende konuşan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bugün burada yapılan törenin önemine değinerek, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminin başarıyla tamamlanmış olsaydı bugün bu törenin asla yapılamayacağını ifade etti.

Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Müftü Coşkun, alınan ilimlerin unutulmaması için sürekli tekrar etmelerini tavsiye etti. Emeği geçen hocalara da teşekkür eden Müftü Coşkun, ilim öğrenme ve öğretmenin öneminden bahsetti.

Yapılan konuşmanın ardından 15’i hafız 27 ilim öğrencisi icazetlerini aldı. Tören, yapılan dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir