• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
Diyarbakır'daki 18 köyde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Lice ve Hazro ve Kocaköy ilçelerine bağlı 18 köyde PKK’ye yönelik operasyonlar nedeniyle 22  Eylül’de ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonda bir PKK’linin öldürüldüğü ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

5’i PKK şüphelisi ve 2’si çeşitli suçlardan aranan 7 kişinin yakalandığının kaydedildiği açıklamada, “Aramalarda bir adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir adet zigzauer marka tabanca, bir adet zigzauer tabanca şarjörü, bir adet roketatar, 4 adet roketatar sevk fişeği, bir adet roketatar mühimmatı, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 481 adet kaleşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 5 adet el bombası, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet el telsizi, bir adet FT 817 model yaesu sabit merkez telsizi, 2 adet şemsiye, bir adet dürbün, bir adet hücum yeleği, bir adet panço, 2 adet sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesine el konulmuştur.” denildi.

PKK tarafından el konulup Dolunay köyüne getirilen ve bombalı araç saldırısında kullanılacağı değerlendirilen Dicle EDAŞ’A ait bir aracın ele geçirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Narko-terörizmle mücadele kapsamında bir milyon 421 bin kök kenevir, 3 ton 5 kilo kubar esrar maddesi, 2 ton 60 kilo toz esrar maddesi, kenevir ekimi ile uyuşturucu madde imalinde kullanılan çok sayıda muhtelif suç eşyası ele geçirilerek imha edilmiştir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)













































Bu haberler de ilginizi çekebilir