• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Hükümetin görüşeceği cemaat ve tarikatların listesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ`nün 15 Temmuz`daki darbe girişimi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı tarihinde ilk kez  gerçekleştirilmesi planlanan “Diyanet-Cemaatler Buluşması”na davet edilecek dini sivil yapılar listesi üzerinde titizlikle duruluyor.

Diyanet görevlileri, cemaat, tarikat ve sivil toplum kuruluşlarının tasnifini yaparken Ehl-i Sünnet itikadına bağlılığı esas alıyor. Nakşibendi ve Kadiri Tarikatı ile Nur Cemaati`nin önde gelen gruplarına yeşil ışık yakılırken, Kur`an ve sünnete muhalif yapılar muhatap alınmayacak.

Erol Metin'in Karar'daki haberine göre Diyanet`in FETÖ tehdidini ele almak amacıyla tertipleyeceği toplantıya davet etmeyi düşündüğü dini yapılar şöyle:

Risale-i Nur Cemati: Yazıcılar Grubu (Hayrat Vakfı), Nesil Grubu, ‘Okuyucular` olarak bilinen Kurdoğlu Grubu, Hizmet Vakfı Grubu, Meşveret Grubu, Med-Zehra Grubu, Zehra Grubu, İhlas Nur Grubu, Arslanbey Eğitim ve Kültür Vakfı.

Nakşibendi Tarikatı: İskender Paşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Norşin`de Şeyh Nurettin Mutlu, Şeyh Abdülkerim Çevik ile Şeyh Alamuddin, Şanlıurfa`da Şeyh İzettin Aksan, Erzincan`da Şeyh Muhammed Nayır

Diğer tarikat, cemaat ve STK`lar: S. Hilmi Tunahan Cemaati, Mustazaflar Cemiyeti, İhvan Cemaati, Ensar Vakfı, Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), İlim Yayma Cemiyeti, Cerrahi Tekkesi ve Kubbealtı Grubu.

Kaynak:Risalehaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir