• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Suriyeli aile kötü şartlarda yaşam mücadelesi veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Halep şehrinde yaşayan Cuma ailesi, ülkede başlayan iç savaş nedeniyle 3 yıl önce Diyarbakır`a göç etti. Merkez Bağlar ilçesinde neredeyse metruk olan bir ev kiralayan aile, bu rutubetli mekânda zor şartlar altında yaşıyor.

Cadde ve sokaklarda topladığı naylon, karton ve benzeri maddeleri satarak geçimini sağlamaya çalışan Muhammed Suud Cuma, ülkesinden uzakta yaşamanın oldukça zor olduğunu söyledi.

Savaş nedeniyle yaşadığı bölgedeki evlerin yıkıldığını söyleyen Cuma, “Yaşadığımız yerdeki evler, her şey yıkıldı. Yapacak bir şey kalmadı. Bu nedenle akrabalarımla birlikte buraya geldik. Aylık 200 TL`ye ev kiraladım. 2 oğlum var, biri yeni doğdu. Yeni doğan oğluma Hz. İbrahim`in ismini verdim. Naylon, karton gibi şeyleri toplayıp eskiciye satıyorum. Suriye`de de bu işi yapıyordum.” dedi.

Yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan Cuma, “Kış mevsimi yaklaşıyor. Evde halı, buzdolabı, çamaşır makinesi, hiçbir şey yok.  Türkiye hükümetinden bu konuda bize yardımda bulunmasını istiyoruz. Naylon, karton toplayıp kiramı ödemeye çalışıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden isteğim; kira, küçük bir buzdolabı ve çocuk bezi yardımı yapmalarıdır. Zaruri ihtiyaçlarımız karşılanırsa memnun oluruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/M. Hüseyin Temel-İLKHA)

 






















 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir