• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Ankara`daki askeri hava araçları naklediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişimi sırasında önemli rol oynayan Ankara`daki askeri birliklerden 45 savaş uçağı ile aralarında yerli üretim ATAK'ın da bulunduğu 11 helikopter şehir dışındaki komutanlıklara nakledildi.

Ankara`daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan düzenlemeyle yedek meydan statüsüne düşürülmüş, bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilmişti. Komutanlığın adı ise Mürted Hava Meydan Komutanlığı olmuştu.

Düzenleme kapsamında komutanlıktaki savaş uçakları da Ankara'dan gönderildi. 141. Filo Komutanlığının lağvedilmesinin ardından 12 F-16 savaş uçağı geçici olarak Konya'ya gitti. Lağvedilen bir diğer filo olan 143. Filo Komutanlığındaki 17 uçak da geçici olarak Konya'ya nakledildi. Uçaklar 5. Ana Jet Üs Komutanlığındaki pist bakımı bitince gerçek konuş yeri olan Merzifon'daki 151'inci ve 153'üncü filo komutanlıklarına gönderilecek. Merzifon'daki çalışmaların kasım ayının başında tamamlanması planlanıyor. 142. Filo Komutanlığına ait 16 F-16 da 113. Filo Komutanlığında görev yapmak üzere Eskişehir'e intikal ettirildi.

Öte yandan Eskişehir'deki 111. Filo Komutanlığında görevlendirilen 11 F- 4E/2020 uçağı da düzenleme kapsamında Malatya'dan nakledildi.

180 HAVA ARACININ NAKLİ PLANLANIYOR

Ayrıca 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında birçok hedefi vuran askeri helikopterlerin kalktığı Kara Havacılık Komutanlığından da askeri hava araçlarının taşınmasına başlandı.

Bu kapsamda genel maksat ve taaruz helikopterlerinin bir bölümü komutanlıktan nakledildi. Aralarında yerli üretim ATAK helikopterinin da bulunduğu 11 helikopter Malatya'daki komutanlığa gönderildi.

Aralarında pervaneli eğitim uçaklarının da bulunduğu 180 hava aracının komutanlıktan nakledilmesi planlanıyor.

"ANKARA'DA NE TANK NE SAVAŞ UÇAĞI NE DE HELİKOPTER GÖRECEĞİZ"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak hain darbe girişiminin ardından askeri birliklerin şehir dışına taşınmasını tamamladıklarını vurguladı.

"Tank ve zırhlıların şehir dışına çıkarılmasından sonra şimdi de hava unsurlarımızı Başkent dışına çıkarıyoruz." diyen Işık, Ankara'da bulunmasına gerek olmayan 180 hava aracının naklinin başlandığını belirtti.

Söz konusu işlemlerin kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Eskişehir ve Merzifon'daki üslerimiz Ankara'daki savaş uçaklarımızın yeni adresleri olacak. Hainlerin Ankara'yı bombaladığı helikopterlerin üssü olan Kara Havacılık Okulunu da Isparta'ya taşıyoruz. Yeni binamız bitti. Süratle geçiş işlemleri yürütülüyor. Şu anda orada bulunan taarruz helikopterlerimiz naklediliyor. Bazılarını geçici üslerine naklediyoruz. Başkent Ankara'da ne tank ne savaş uçağı ne de helikopter göreceğiz. Hava harp araçlarımızı olması gerektiği gibi Başkent dışında konuşlandırıyoruz. Darbeye zemin hazırlayan yapıları ortadan kaldırdığımız, yeniden düzenlediğimiz gibi fiziki yerleşmelerimizi de yeni anlayışa göre dizayn ediyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir