• DOLAR 32.598
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2404.927
  • ...
Yasin Börü Davası`na yarın devam edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgüz`ün 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramında ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP`liler tarafından vahşice katletmelerine ilişkin 19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davaya yarın devam edilecek.

Güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan Ankara'ya nakledilen davanın sekizinci duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın saat 10.00'da başlayacak. Davanın son yedinci duruşmasında mahkeme, sanıklar Ersin Filizer, Burhan Ay ve İsa Özel ile suça sürüklenen çocuk Y.U. hakkında yakalanmalarının beklenmelerine, bazı tanıkların ifadelerinin alınması için bulundukları yerlerdeki mahkemelere talimat yazılmasına karar vermişti.

Ayrıca suça sürüklenen 6 çocuk ile 2 sanığın DNA örneklerinin, DNA Veri Bankasındaki örneklerle eşleştirilmesi için müzekkere gönderilmesine karar veren mahkeme, bu çocuklardan F.G. ve C.T'nin teşhise elverişli fotoğrafları çektirilerek, olay yerinde bulunup bulunmadıkları konusunda bilirkişi raporu alınmasını kararlaştırmıştı.

Öte yandan katliama ilişkin yaşı 18'den küçük 7 kişi hakkında Diyarbakır'da açılan ve sonradan Ankara'ya gönderilen davalar da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyayla birleştirilmişti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir