• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mahmutbey gişelerine serbest geçiş geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İstanbullu sürücüler için büyük bir sorun haline gelen Mahmutbey gişeleriyle ilgili konuştu.

Trafiğin Mahmutbey'de toplandığına dikkati çeken Arslan, "Biz İzmir-Seferihisar'da serbest geçiş dediğimiz, araçların direkt takip edildiği, araçların duraksamadığı bir sistem kurduk. Mahmutbey gişeleri için de süreci başlattık. 2 ay içinde Mahmutbey gişelerini serbest geçiş haline getireceğiz" müjdesini verdi.

Arslan konuyla ilgili şunları söyledi: "Tam 2 aylık bir süremiz var. Serbest geçiş haline getirince yüzde 30 trafiğin rahatlamasını bekliyoruz. OGS – HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak. Bu yüzde 30 rahatlama sağlayacak. Ekim ayının sonunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Etiler katılımı var, orayı da 30 Ekim'de devreye sokuyoruz.

Mahmutbey gişelerinin tamamen ücretsiz olması yönünde talepler geliyor ama mesafe çok uzun. Otoyol yapıyorsunuz, oraya para yatırıyorsunuz. Yeni yatırımları yapabilmeniz için ücretli geçiş gerekli."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir