• DOLAR 32.526
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2491.733
  • ...
Mısır`da 7 Gazzeli, hac dönüşü alıkonuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır emniyet güçleri, kutsal topraklardan dönen 7 Gazzeli hacıyı, Kuzey Sina'daki terör olaylarıyla ilgili sorgulamak üzere Kahire Havalimanı'nda alıkoydu.

Filistin'in Kahire Büyükelçiliğindeki diplomatik kaynaklar da Mısır yönetiminin, Suudi Arabistan'dan dönen 7 Gazzeli hacıyı alıkoyduğunu doğruladı. Kaynaklar, konuyu takip ettiklerini ifade ederek, söz konusu olayın "terör" ile ilgisi olduğu iddiasını yalanladı.

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada ise kutsal topraklardan Gazze'ye dönen son kafilenin, Kahire Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı'ndan geçişini izlediklerini duyurdu.

Açıklamada, Filistinli bazı hacıları tarafından işlenen bazı "aykırılıklar" konusunda da Mısır emniyet güçleri ile koordine içerisinde olunduğu ve konuyla ilgili çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Alıkonulan Filistinlilerle ilgili ayrıntılı bilgi verilmeyen açıklamada ayrıca Filistinli hacıların Mısır topraklarından geçerek Suudi Arabistan'a gidiş ve dönüş yolculuklarında kolaylık sağlayan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi başta olmak üzere Silahlı Kuvvetler, İstihbarat teşkilatı ve tüm emniyet kurumlarına teşekkür edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir