• DOLAR 32.498
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2476.601
  • ...
FETÖ`de siyasi ayak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Soner Yalçın, siyasetteki Fetullahçı yapılanmadan söz etti yazısında.

Kimi yerde isimler verdi, kimi yerde işaret etti.

PKK`nin kurucularından Ordu`lu Kemal Pir`in yeğeninin “cemaatçi” olduğunu ve Avrupa`dan getirtildiğini iddia etti.

Haklı olabilir. “Bir Fetullahçı nasıl bu kadar iyi sol jargonu kullanabilir?” diyerek itiraz ediyorsanız yanılıyorsunuz. Herkesin Ergenekoncu ilan edildiği, FETÖ`nün kendisinden olmayan herkesi hapse attığı dönemde Gökçe Fırat ve Türk Solu dergisine dokunan olmadı mesela. Ve sonra Gökçe Fırat`ın FETÖ`den yakalandığını ve dergide görevlendirildiğini öğrendi kamuoyu.

O yüzden fazla şaşırmamak gerekir.

Biz gelelim S. Yalçın`ın yazısına:

“Bugün AKP meclis grubunda belki bir-iki Cemaatçi milletvekili vardır. Onlar da Ahmet Davutoğlu kontenjanıyla gelmiş olabilir!

CHP, MHP ve hatta HDP milletvekilleri arasında Cemaatçi var mı?

Geliniz şu soruyu soğukkanlılıkla kendinize sorunuz:

1 Kasım 2015 genel seçiminde Cemaatçiler hangi partiyi destekledi? (…)

– Kılıçdaroğlu`nun danışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesi`ndeki görevinden açığa alındı.

– Fethullah Gülen`in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Abant Platformu`nun son toplantısının açılışını yapan Gediz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İştar Gözaydın FETÖ soruşturması sonucu açığa alındı. Gözaydın, CHP Parti Meclisi son seçiminde Kılıçdaroğlu`nun anahtar listesinde yer almış ancak delegelerin oyuyla kaybetmişti.

– CHP`nin 1 Kasım genel seçiminde Uşak`ta 2. sıradan milletvekilliğine aday gösterdiği Ali Erdoğan ve eşi FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

– Kılıçdaroğlu`nun korumaları Cemaatçi çıktı. (…)

Can Dündar dedi ki; MİT TIR`ları haberini dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu verdi.

Anlamadığım şu:

Medyadan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu basın toplantısı düzenleyip görüntüleri tüm medyaya verecekken neden sadece Can Dündar`a verdi?

Bu haber Cumhuriyet gazetesinde 29 Mayıs 2015`te yayınlandı. Yani 7 Haziran genel seçimine bir hafta kala! MİT TIR`ları operasyonunun hedefinde AKP vardı. CHP bu haberi basın toplantısıyla duyurarak daha geniş kitlelere ulaştıramaz mıydı?

Şunu düşünmeden edemiyorum:

Asıl mesele, Batı`da da tanınan Can Dündar`ı hapse attırarak cezaevindeki Cemaatçi gazetecileri gündeme getirmek ve dünya kamuoyunda yapılacak baskıyla bunların da hapisten çıkmasını sağlamak mıydı?

Bu konunun anlayamadığım bir başka yönü de şu:

Can Dündar bilgileri-görüntüleri Enis Berberoğlu`ndan aldığını yazdı.

Peki… Enis Berberoğlu kimden aldı?

Cemaat ile CHP arasındaki irtibatı sağlayan kim/kimler? (…)

MHP`de Cemaatçi milletvekili var. Devlet Bahçeli çok merak ediyorsa; tanınmış bir Ergenekon sanığına “Seni Fethullah Gülen`e götüreyim” diyen, yakın çevresindeki o ismi hemen öğrenebilir!

HDP`liler, yurtdışından gelip milletvekili yapılan “yeğenin” Cemaatçi olduğunu bilmiyor mu? Zaten o amaçla milletvekili yapılmadı mı?”

Soner Yalçın`ın iyi bir araştırmacı olduğunu, “derin bilgi” kaynaklarına sahip olduğunu ve bazen bunu dezenformasyon amaçlı kullandığını bilerek diyoruz ki, eğer dedikleri doğruysa 15 Temmuz darbe girişiminin çok fazla ayağı var demektir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir