• DOLAR 32.548
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2436.518
  • ...

2016-2017 eğitim-öğretim ders zilinin çalmasıyla öğrenci velilerini tatlı bir telaş sardı. Öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılamak isteyen veliler kırtasiyeleri değil AVM'leri tercih ettiğini belirten Muşlu kırtasiye işletmecileri ucuza alınan ürünlerin sağlığa zarar verdiğini söylediler.

Her yıl yaptıkları satışı bu yıl yapamadıklarını belirten kırtasiye işletmecisi İzzettin Ural, bölgede yaşanan çatışma ve olaylardan dolayı bekledikleri satışı yapamadıklarını söyledi.

Bu yıl bekledikleri satışı yapamadıklarını, AVM’lerin kırtasiyeleri iş yapamaz duruma getirdiğini ifade eden Ural, “Bu sene satışlardan memnun değiliz. Her yıl yaptığımız satışı bu yıl yapamadık. Ortalığın karışık olması ve AVM’lerin de kırtasiye malzemesi satmalarından kaynaklı bir düşüş yaşanıyor. AVM’ler kalitesiz malzemeleri ucuza satıyor. Diğer kırtasiyelerde de satışlar iyi değil. Öğrenciler bu gün ders başı yaptı, veliler öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamış olması gerekiyor. Her yerde AVM’ler açılmış. Veliler oralardan kalitesiz mal almış.” dedi.

Öğrencileri için kırtasiye alışverişine gelen Muhammed Münir Karasu, kırtasiye fiyatlarının uygun olduğunu belirterek, “Okul zamanı geldi. Çocuklar için kalem, defter ve çanta gibi malzemeler alıyorum. Kırtasiye fiyatları uygun çokta pahalı değil. Bir öğrencinin kırtasiye masrafı 120 ile 150 TL civarıdır. Ama giyimi de saydığımızda bu masraf 500 TL’yi buluyor." ifadelerini kullandı.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)