• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Biri Özgürlük Mü Dedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dudaklarda tebessümle beraber kazınmış üç hece. Belki de çok kullanılan ama manası bilinmeyen... Sahi özgürlük sözcüğü size neyi anımsatıyor? Yusufilerin beklediği ilahi adalet mi yoksa ergenekoncuların sahip olduğu beşeri bir karar mı? Seydaların hocaların bileklerine bağlı kısıtlanmış hakları mı yoksa hırsızların arsızların ellerini sallaya sallaya sahip oldukları bir azadilik mi? Bilirim anne, bensiz bir ebedi yolculuğun sana verilebilecek en büyük ceza olduğunu. Bilirim ki ben kokan gömleğime her gece yaşlı gözlerle sarıldığını. Peki ya ben... On santimlik bir pencerede başımı kaldırıp dua dua yükselen bir çığlıkla haykırıyorum sana, umut kokan yaş dolan gözlerle haykırıyorum. Son nefesinde yanında olamadım. İmkanım yoktu anne imkan vermediler. Benim hakkımı başka arsızlara verdiler. Biri özgürlük mü dedi? Ben onu annemle beraber gömdüm... Sahi oğlum babasızlık acı veriyor mu sana, bayramlarda sevincin kursağında kalıyor mu ya da görmediğin babanı dua dua büyütüyor musun hayallerinde? Biliyor musun oğlum özgürlük bizim avuçlarımızda, ıslak gözlerimizde, titrek kalplerimizde... Biri özgürlük mü dedi? Ben onu Rabbime feda ettim. Asıl özgürlük kendini Allah`a satanlarındır. Gençliğini, ailesini, her şeyini Allah`a feda edenlerindir. Bizler dünyanın adaletinden bir şey beklemiyoruz. Bizim adaletimiz adaleti emin olan Rabbimizin katındadır ve ecrimiz de Onun katında olacaktır bi-iznillah...

 

Zeynep Tekdağ / Diyarbakır - Yaş: 18

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL

Diyarbakır İlimizden Zeynep TEKDAĞ Bacımız: Beklenti, psikolojik bir kavram bir öğrenci çok yüksek not alıp sevinmezken başka bir öğrenci düşük not alıp sevinebilir. Buda öğrencinin dünyası ve algısıyla alakalıdır. Özgürlük anlayışı da böyledir. Kimi özgürlüğü başkasına bağımlı olarak düşünürken inanç ve değer sahipleri ise adaletin özgürlüğü kapsadığına inanır.
Bunu da ilahi adalet olarak algılar. Özgürlüğü de adalet bağlamında düşünür yani özgür olmak Allah,a kul olmaktır .Üstadın söylemiyle hakiki imanı elde etmiş insan kainata meydan okur. Demek ki insan Allaha iman ettikten sonra özgür olur, kapılar ardında olsa da.

Eğer özgürlük düşüncede başlıyorsa Allah`ın rızasını gözeterek iyi niyet geliştirmek davranış geliştirmek özgürlüğün işaretidir. Bunun dışında yapılan özgürlük tanımlamaları bizi tam tanımlamadığı için yetersiz kalmaktadır.
Duygularınızı güzel ifade etmişsiniz. Teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı bekliyoruz. Allaha emanet olunuz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir