• DOLAR 32.531
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2438.264
  • ...
Korucu noktalarına PKK saldırısı: 10 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lılarca düzenlenen saldırıda 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu hayatını kaybetti, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lılılarca düzenlenen saldırının ardından çatışma çıktığı bildirildi.

Hava destekli operasyonun başlatıldığı bölgedeki çatışmada 7 köy korucusu ve bir uzman çavuşun hayatını kaybettiği bilgisi verilen açıklamada, 4 asker ve 2 vatandaşın yaralandığı duyuruldu.

Açıklamada, tespit edilen hedeflere topçu atışı yapıldığı ve yaralıların Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Bu arada, yaralı askerlerden birinin hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Valilikten, çatışma bölgesinde bir vatandaşa ait cesedi görerek yardım için olay yerine giden emekli köy korucusunun aracına PKK'lılar tarafından el yapımı bombayla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Emekli korucunun saldırıda hayatını kaybettiğini belirtilerek, bölgede PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü vurgulandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir