• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Şehit Vasfi mezarı başında dualarla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / ADANA

Adana`da 90`lı yıllarda PKK tarafından şehit edilen Vasfi Tekin, şehadetinin 22`inci yılında mezarı başında dualarla anıldı.

Adana`nın Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Mezarlığı`nda ikindi namazına müteakip düzenlenen programa, şehidin ailesinin yanısıra dava arkadaşları ve sevenleri de katıldı.

Veysi Sonkaya Hoca tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başlayan anma etkinliğinde Sosyolog İnan Gezgin “Şehadet” kavramını anlattı. Dinimizde, Allah için verilen canların fena bulmadığının altını çizen Gezgin, özellikle sahabenin şehadeti arzulamasının hikmetlerinden bahsetti.

“Şehit Vasfi Kur`an aşığıydı”

Şehit Vasfi`nin hayatından kesitler de sunan Gezgin, “Şehit Vasfi`nin en önemli vasıflarından birisi güler yüzlü, tebessüm ehli olmasıydı. Kendisi aynı zamanda Kur`an aşığıydı. O camiden diğer camiye koşuşturan, Allah`ın davasının neşvünema bulması için mücadele eden birisiydi. Bunların yanında Şehit Vasfi gençlere İslamı anlatmaya çok düşkündü.”diye konuştu.

“Adana`nın ilk şehidi olmayı arzuluyordu”

İslami mücadelesi ile göze çarpan Şehit Vasfi`nin mürted örgütün hedefi haline geldiğini ve sürekli tehdit altında olduğunu ifade eden Gezgin, “Şehit Vasfi sürekli çevresinde Adana`nın ilk şehidi olma arzusunu dile getiriyordu. Tarihler 2 Eylül 1994`ü yine böylesi mübarek bir Cuma gününü gösterirken kendisi Cuma namazı sonrası kendi işlettiği kitapevine gidiyor. O sırada orada pusuya yatmış iki alçak mürted örgüt mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla taranıyor. Onlar uzun namlulu silahlarla tararken Şehit Vasfi en gür sesi ile ‘Allah`u Ekber` diyerek tekbir getiriyor. Şehit Vasfi olay yerinde kan kaybederek ama can kaybetmeyerek ruhunu rahmana teslim etti” diyerek Şehit Vasfi`nin çok arzuladığı şehadete kavuştuğunu söyledi.

Program, tüm şehitler ve ümmet için yapılan dua ile sona erdi.

Oğlunun dilinden Şehit Vasfi:

Aslen Batman`ın Gercüş ilçesine bağlı Gökçepınar köyünden olduklarını ifade eden Vasfi Tekin`in oğlu Hakan Tekin, babasının katledildiğinde henüz 35 yaşında bir genç olduğunu söyledi.

“Gençlere İslam`ı anlatmayı severdi”

Babası Vasfi Tekin`in Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi üzerinde İslami kitaplar satan bir kitabevi işlettiğini ve gençlere Kur`an dersi verip İslami bilgiler aktardığını ifade eden Tekin, “Babamı tanıyan herkes; onun güzel yüzlü, yumuşak huylu, akrabalarına yakınlık gösteren, çocuk ve gençlerle ilgilenip onlara İslam`ı anlatmayı seven biri olduğunu söylüyor.” diye belirtti.

“Bu can Rabbimin yoluna feda olsun”

Babasının İslami faaliyetlerinden dolayı defalarca tehdit edildiğini belirten Tekin, “Annemin anlattığına göre, evimize iki defa tehdit mektubu gelmiş. Ancak babam yumuşak kalpli olduğu gibi cesur da bir kişiliğe sahipti. Bu tehditlere boyun eğmedi. Her zaman, ‘Canı veren Allah`tır, alacak olan da yalnız O`dur. Bu can Rabbimin yoluna feda olsun` derdi.” ifadelerini kullandı.

“Cuma günü hainlerce katledildi”

Babasının katledilme olayını da detaylarıyla anlatan Tekin, “Babam, 2 Eylül 1994 yılında Cuma namazı sonrası kitabevinde iken katledildi. Yüzleri maskeli ve 2 kişi oldukları belirtilen katiller, uzun namlulu silahlarla babamın kitabevini taramışlar. Adli tıp raporuna göre, vücuduna 4 kurşun alan babam, o an şehit olup Rabbi`ne kavuşuyor.” şeklinde konuştu.

“Babamıza doyamadan şehit edildi”

Vasfi Tekin katledildiğinde biri anne karnında olmak üzere 5 çocuk babası olduğunu belirten Tekin, “Biz o zamanlar çok küçüktük, babamız da gencecik bir fidandı. Ona tam olarak doyamadan şehit oldu. Ama Rabbim babamı şehadet mektebine ulaştırdığı için ne kadar hamdetsek azdır. İslam uğruna can vermek şandır, şereftir, mutluluktur. Allah yolunda can vermek kayıp değil büyük bir kazançtır. Rabbim, babamın şehadetini katında kabul etsin, biz ailesine de onun yolunu sürdürmeyi nasip etsin. Hazreti Peygamberimiz, İslam şehitlerinin ailelerine şefaat edeceğini buyuruyor. İnşallah Rabbim, şehit babamın şefaatini bize nasip etsin.” şeklindeki duasıyla sözlerini sonlandırdı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir