• DOLAR 32.536
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2478.061
  • ...
GENÇ YAŞTA SAÇLARI AĞARAN MAHZUNLARIZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emrah Deniz - Mehmet Bozdaş / Diyarbakır

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ilişkili polis, asker, hâkim ve savcılar bir bir deşifre edilirken, bunların yaşattıkları mağduriyetler de her gün farklı bir hayat hikâyesiyle gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Yapılanmanın yaşattığı zulümden dolayı yıllardır acı çeken Müslüman tutukluların aileleri hükümete seslendi ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Ergenekon ve Balyoz gibi davalardan yargılanan yüzlerce kişi için FETÖ kumpası mağduru oldukları gerekçesi ile yeniden yargılama yolu açılarak davalardan beraatları sağlandı, tazminat ödenmesi kararı bile alındı.

15 Temmuz sonrası yaşanan gelişmelerden sonra da Kanun Hükmünde Kararnameyle Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun`a eklenen geçici maddeyle 38 bin kişiye tahliye yolu açıldı. Bu düzenlemeden toplamda 99 bin kişinin istifade edeceği bekleniyor. Bütün bunlar olurken FETÖ/PDY polis ve yargıçlarının en fazla mağdur ettiği kesimlerden olan İslami düşüncedeki mahkûmların bir türlü görülmek istenmemesi kamuoyunu rahatsız ediyor. “Af değil adalet istiyoruz” diyen mahkûm aileleri, Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla, hükümete çağrıda bulundular.

‘GENÇ YAŞTA SAÇLARI AĞARMIŞ MAHZUNLARIZ`

Basın açıklamasını 15 yıldır cezaevinde olan Coşkun Yarar`ın eşi Sema Yarar okudu. “Müslüman tutsaklara adalet” için toplandıklarını söyleyen Yarar, şunları söyledi: “Bizler eşleri, çocukları ve kardeşleri yıllardır cezaevinde olanlarız. Bizler yaşadığımız acı ve kederleri hep yüreğimize gömdük. Gözyaşlarımızı hep içimize akıttık.

Çocuklarımızı uyutmak için ninniler söylediğimizde, hikâyeler okuduğumuzda, gözlerinin babalarını aradığını gördük. Bizler şu beton duvarlar içerisinde kalan Yusufî mahkûmların; eşleri, kızları ve çocuklarıyız. Bizler, babaları “Rabbim Allah`tır” dediği için zindanlara hapsedilmiş çocukların anneleri, eşleri tutsak edilmiş kolları kırık kadınlarız. Zalimlerin gadrine uğramış masumlar, genç yaşta saçları ağarmış mahzunlarız. Bizler ‘kendi nefsiniz için düşündüğünüzü kardeşiniz için de düşünmezseniz tam iman etmiş olmazsınız` diyen ve âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Resul-i Ekrem`in ümmetiyiz.

HZ. ÖMER GİBİ ADİL YÖNETİCİLER GÖZLEYENLERİZ

Yıllar yılı adalet beklediklerini ve çok büyük acılar yaşadıklarını ifade eden Sema Yarar açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Bizler, Fırat`ın kenarında kaybolacak koyunun hesabını vermekten korkan Emirü`l Mü`minin Hz. Ömer gibi adil yöneticileri gözleyenleriz.

Bizler, her sabah okula giderken tutunup dayanmak için babalarının ellerini arayan çocukların arkasından gözyaşı dökenleriz. Ayda bir öğretmenleri tarafından hususi olarak çağrılan, neden çocuklarınız içlerine kapanık sorularına muhatap olan, o küçük yüreklerin Araf`ta sıkıştığını anlatınca çaresizliği eğitmenlerin çehresinde gören velileriz. Hülasa, bizler babaları, kardeşleri ve kocaları zindanlara atılmış çocuklarız, kadınlarız, anneleriz.”

‘HEM ETÖ HEM FETÖ MAĞDURUYUZ`

Türkiye`de bağımsız ve adil bir yargı sisteminin tesis edilmediğini söyleyen Yarar, “Yargı gücünü kim eline almışsa, kendisini aklamış, diğerlerini mahkûm ettirmiştir. Siyasallaşan yargı, 28 Şubat sürecinden günümüze ETÖ ile FETÖ arasında el değiştirmiştir. Sonuçta her ikisi de dindar kesimlere zulmetmiş, tutuklamış, ağır cezalara mahkûm etmiştir. Hak ve hukukun ayaklar altına alındığı Türkiye`de, binlerce dindar insanın ETÖ`den ve FETÖ`den dolayı yaşadığı mağduriyet bugün daha net olarak görülüyorken, hükümet yetkililerinin bu mağduriyetleri hâlâ görmezden gelmesi düşündürücüdür.” dedi.

‘ADAMINA GÖRE HUKUK SİSTEMİ`

Kamuoyunun vicdanında mahkûm olmuş birçok suçlunun, siyasi hesaplarla ve pazarlıklarla ‘hukuk `esnetilerek salıverildiğine işaret eden Yarar, açıklamasına şöyle devam etti: “Kamuoyuna ‘Çözüm Süreci` diye yutturulan çatışmasızlık sürecinde binlerce KCK tutuklusu serbest bırakıldı. Müebbet hapisle cezalandırılan Ergenekon ve Balyoz davaları mahkûmları yeniden yargılanma yolu ile beraat ettirildiler.15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası birçok şey, daha şeffaf bir şekilde görünür oldu. Artık gündem FETÖ`nün kumpasları ve aslında bir ülkeyi nasıl yönettiklerini de gözler önüne serdi. Bu yapının mağduru olduğunu dile getiren kimi gruplar ki bunlar içerisinde geçmişte askeri vesayetin ana aktörleri de var; hemen taltif edilmeye, yeniden devletin en gözde makamlarında yer edinmeye başladılar.”

‘MAHKEME-İ KÜBRA`DA HESAP SORACAĞIZ`

“Ne hikmetse müstekbirlerin kuklası fesat şebekesi-FETÖ tarafından komplo ve kumpaslarla uzun yıllardır mağdur edilen 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru tutsaklar ısrarla görülmek istenmiyor” diye konuşan Yarar, “Kimisinin 20 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulduğu Yusufiler ve ailelerinin çektiği sıkıntılar büyük bir acıya, hayatları ise trajediye dönüşmüş durumda. Hiç kimse görmüyorsa bile Rabbimizin tüm olup bitenleri gördüğünü ve Mahkeme-i Kübra`da hesap soracağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘AF DEĞİL; ADALETLE HÜKMEDEN MAHKEMELER TALEP EDİYORUZ`

Basın açıklamasının sonunda yaptığı çağrıyla yeniden yargılamanın önünün açılmasını talep eden Yarar, “Buradan, bizleri duymak ve görmek istemeyenlere sesleniyoruz; ne biz ne de eşlerimiz ve babalarımız sizlerden merhamet ve af dilenmiyoruz. Sadece adil olmanızı ve çeşitli desiselerle zindanlara konulan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufilerin yeniden yargılanmalarının yolunun açılmasını ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ediyoruz. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kâr kalmadığını hepimiz görüyoruz. Sırça köşklerde beddua edenlere değil, mazlumların ahına Dergâh-ı İlahi`de icabet edildiğine şahitlik ediyoruz. Zulmü icra edenler nasıl zillete duçar olduysa bu zulümlere sessiz kalanların da sonunun zillet olacağını hatırlatırız.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir