• DOLAR 32.484
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2436.749
  • ...
Ağrı'daki hayvan pazarında kurban bayramı telaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban bayramına sayılı günler kala, kurban kesmek isteyen Müslümanlar Ağrı’daki hayvan pazarına akın ediyor. Sıkı pazarlıkların yaşandığı hayvan pazarında satıcılar bu yılki kurbanlık fiyatlarından memnun olduklarını söyledi.

20 yıla aşkın bir süredir Ağrı’da hayvan sattığını söyleyen Muhammed Selam, bölgenin kırmızı et açısında zengin bir yer olduğuna dikkat çekti.

Devletin et politikası ve bölgedeki hayvan yetiştiricilerinin yanlış uygulamaları nedeniyle bölgedeki et üretimini olumsuz etkilediğini savunan Selam,  “Hayvan satışı yapanlar maddi sıkıntılar nedeniyle yavrulama döneminde olan hayvanını gelip satmak zorunda kalıyor. oysa bu tür hayvanların kesilmemesi gerekir çünkü bu tür hayvanların kesilmesi yıllara göre hayvan sayısında dalgalanmanın artışına neden olmamaktadır. Bu durum gelecek yıllara da hem üretici hem de tüketiciye dolayısıyla bölgenin ve devletin ekonomisine zarar vermektedir. Bu hususa dikkat edilmemesiyle devlet dışarıdan ithal et almak zorunda kalıyor oysa hayvan ıslahının yerinde yapılması ve gereken yatırımların yapılmasıyla hem bölge ekonomisi hem de devletin bütçesine olumlu katkı sağlayacaktır.” dedi.

Fiyat noktasında gelen müşterilere hayvan satıcıları olarak gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını söyleyen Selam, “Allah (cc) bizlere sayısız nimetler ve rızıklar vermiştir. Şüphesiz ki nimetin şükrü gerekir. Bizler de vatandaşlarımıza gereken yardımı yapacağız. Fiyat konusunda onları çok zorlamayacağız. Bu vesile ile Allah’ın bizlere bahşettiği bu bayramda bütün mazlumların ve muhtaçların yüzünü güldürelim .” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir