• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Lviv`deki Müslümanlar çocuklar için merkez açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna`nın batısında bulunan ve Kırım'ın işgalinden sonra çok sayıda Kırım Tatarının yerleştiği Lviv şehrinde 1 Eylül tarihinden itibaren Muhammad Asad İslam Kültür Merkezi`ne bağlı olarak Çocuk Gelişim Merkezi faaliyet göstermeye başlayacak.

QHA'da yer alan haberde Çocuk Gelişim Merkezi`nin, milliyeti ve dini fark etmeksizin 3-6 yaşlarında çocuklara eğitim vereceğini bildiren İslam Kültür Merkezi temsilcisi, QHA`ya yaptığı açıklamada, “Ramazan ayında İslam Merkezimizin ziyaretçilerinde, merkezimizi ziyaret eden çocukların dini bilgilerin yanı sıra okula hazırlık eğitimi alması ile ilgili fikir doğdu. Lviv`in birçok anaokulunda çocuklarla çalışmalar yerel din kurallarına göre yapıldığı eğilimini gördük. Bundan dolayı çocuklara hem sıradan eğitim hem dinimiz, İslam eğitimi verecek bir merkez açma fikri doğdu” diye kaydetti.

Merkezin haftada 5 gün en az 4`er saat faaliyet göstermesi planlanıyor. Ukrayna yasalarına göre okul öncesi çağında olan çocuklar benzer eğitim kurumlarında en az 4`er saat bulunması gerekiyor. Ancak merkez yönetimi, eğitim sürecine daha fazla zaman ayırmayı planlıyor.

QHA`ya konuşan görevli, “Çocukların eğitimiyle üniversite mezunu, çalışma deneyimi olan öğretmenler ilgilenecek. Eğitim programı hazırlanacak ve resmi oonaydan geçecek. Dini eğitim ise İslam Kültür Merkezi`nin yüksek dini eğitim gören görevlilerimiz tarafından verilecek” diye anlattı.

Ders kitapları, malzemeler ve öğretmenlerin maaşını karşılamak için Çocuk Gelişim Merkezi`nde çocukların eğitimi belirli bir ücret karşılığında gerçekleştirilecek.

Ukrayna`da benzer deneyim Odesa, Kiev ve Harkiv şehirlerinde kullanılıyor. Bunun dışında benzer uygulama, 2014 yılında meydana gelen olaylardan önce Kırım ve Donetsk`te de kullanılıyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir