• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Tunceli`de 31 bölge özel güvenlik alanı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunceli Valiliği, devam eden operasyonlar nedeniyle, 31 ayrı yerin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini bildirdi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan Tunceli merkez, Nazımiye ve Ovacık ilçeleri sınırları içerisindeki 31 ayrı bölgede, 01 ile 15 Eylül tarihlerinde özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Bu nedenle bazı karayollarında kısa süreli duraklama ve piknik yapmak amacıyla konaklama yapılmaması uyarısında bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca sivil vatandaşların can ve mal güvenli açısında risk teşkil etmesi nedeniyle Pülümür-Erzincan karayolu Pülümür ilçesi istikametinde 35. kilometresi Şehit Mehmet Jandarma Karakol Komutanlığı hizası ile 45. kilometresi Kırmızı Köprü Jandarma Karakol Komutanlığı hizası, Tunceli-Ovacık ilçesi istikametinde 13. kilometresi Karşılar Jandarma Karakol Komutanlığı hizası ile 37. kilometresi Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı hizası arasında kalan karayolu yol kenarında kısa süreli duraklama ve piknik yapmak amacıyla konaklama yapılmaması gerekmektedir. Halkımızın can ve mal güvenliği için, özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir