• DOLAR 32.602
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2494.772
  • ...
Kızıltepe`de Kur`an Kurslarında 9 bin öğrenci eğitim gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Yaz Kur`an Kurslarında Kızıltepe`de 206 cami ve 22 Kur`an Kursunda 347 eğitimci tarafından 9 bin 243 öğrenciye başta Kur`an-ı Kerim olmak üzere dini eğitim verildi.

Konuyla ilgili İLKHA`ya konuşan Kızıltepe ilçe Müftüsü Masum Taşçı, ilçedeki yaz Kur`an kurslarında 9 bin 243 öğrencinin Kur`an-ı Kerim`i yüzünden okuma, ezber yapma, ahlak, siyer, helal, haram, günah ve sevap gibi hususlarda eğitim aldıklarını söyledi.

“Kızıltepe`de 9 bin 243 öğrenciye eğitim verildi”

Müftü Taşçı, “Bu yıl ilçe müftülüğümüze bağlı tüm camilerimizde ve Kur`an Kurslarımızda ve kursların açılabileceği uygun yerlerde hem din görevlilerimiz, Kur`an Kursu hocalarımız hem de ek ders karşılığı ücret verdiğimiz hocalar tarafından eğitim verildi. 206 camimiz ve 22 Kur`an Kursumuzda 347 eğitimci tarafından toplam 9 bin 243 öğrenciye eğitim verildi.” diye belirtti.

“Öğrenciler 2 ayda temel dini bilgileri öğrendi”

Bu yıl kurslara katılımın yüksek olduğuna dikkat çeken Taşçı, “Öğrencilerimiz 2 aylık süre zarfında hem Kur`an-ı Kerim`i yüzünden okuma, hem ezberleri yapma hem dini bilgi noktasında ahlak, siyer bir de İslam`ın helal, haram günah ve sevap hususlarıyla ilgili hükümlerini öğrenme imkânı buldular. Bu yıl katılım iyiydi. Hem öğrencilerimizin katılımı çok iyi olduğundan ve öğreticilerimizin gayretiyle bu yıl fevkalade güzel bir dönem geçirdik.”

“Öncelikli vazifemiz toplumumuza yararlı bireyler yetiştirmek”

Son olarak, çocuklarını Kur`an Kurslarına göndermelerine yönelik ebeveynlere çağrıda bulunan Taşçı, “Geçen yıllara nazaran ebeveynlerin özellikle çocuklarını göndermede hassas davrandığını görmekteyiz. Zannederim ki bundan sonraki süreçte katılım daha fazla olur. Özellikle ebeveynlerin yaz döneminde çocuklarını mutlaka yaz Kur`an Kurslarına göndermelerini tavsiye ederiz. Çocuk burada aldığı 2 aylık bilgiyle bundan sonraki hayatında bir yol gösterme durumu olur. Hem kendisiyle barışık, ailesiyle barışık, toplumuyla barışık bir fert haline gelir. Hepimizin öncelikli olarak birinci vazifemiz toplumumuza yararlı bireyler yetiştirmektir.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir