• DOLAR 32.51
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2473.062
  • ...
`İmamsız kalan camiler atama bekliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde yaklaşık 12 bin din görevlisine ihtiyaç olduğunu, FETÖ/PDY soruşturmaları sebebiyle açığa alına görevlilerin de buna eklenmesiyle bu açığın daha da büyüdüğünü, ifade eden Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü,  bir an önce imamsız kalan camilere atama yapılması gerektiğini belirtti.

Ahmet Görgülü, yaptığı açıklamada, “İmamsız kalan camiler atama bekliyor.2016 yılı Ocak ayından bugüne kadar münhal olup doldurulamayan camilerde ciddi anlamda sıkın yaşanmaya başladı.   Yurt genelinde yaklaşık 12 bin din görevlisine ihtiyaç olduğu, açığın bir tür kapatılamadığı bilinmektedir. Yıl içerisinde yaklaşık bin-bin beş yüz görevlinin emekli olması, bir kısmının kurum değiştirmesi, yeni yapılan camilerin ibadete hazır hale gelmesi ve FETÖ/PDY soruşturmaları sebebiyle açığa alına görevlilerin de buna eklenmesiyle camilerde din görevlisi açığı daha da çoğaldı.” dedi.

“Diyanet İşleri Başkanlığının 5 bin sözleşmeli imam hatip alımı ile ilgili çalışmalar 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle ertelenmişti.” diye belirten Görgülü, açıklamasına şöyle devam etti: “Özel bir TV kanalında canlı olarak yayınlanan programda Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ‘Sınavlardaki komisyonlarda görev alan bazı görevliler açığa alındığı için tamamı şaibe altında olmasın istedik. O tamamlanmamış olan sınav yenilecek, herkes daha iyi hazırlanacak sınava girecek ve Eylül ayı sonunda da inşallah herkesin ataması yapılacak ve görevinin başında olacak.` şeklindeki açıklaması atama bekleyenlerde büyük sevinç meydana getirdi.”

Görgülü açıklamasının sonunda, “Diyanet-Sen Mersin Şubesi olarak bir defaya mahsus tüm camilerimizin imam ihtiyacının karşılanacak sayıda atama yapılarak bu sıkıntının bitirilmesini istiyoruz. C Grubu camilerde çift görevli bulunduracaktı diye beklerken birçok camide tek görevlinin de olmaması bizleri üzmektedir. Devletimiz güçlü yapısıyla toplumumuzun manevi dinamikleri olan din görevlisi sıkıntısını kısa sürede çözüme kavuşturacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir