• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Mescidi Aksa`yı nasıl unuturuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların ilk kıblesi… Peygamber ve resullerin toprağı… İsra`nın sonu ve Mirac`ın başlangıcı… Adem`den Hz. Muhammed (s.a.s)`e kadarki bütün peygamberlerin bir araya gelip, Hz. Peygamber`in imamlık ettiği ve tarihin şahit olduğu en büyük toplantı yeri… Hz. Peygamber imamlığıyla kendisi ve ümmetinin bütün insanlığa rehberlik etme sancağını aldığını ve Siyonistlerin iddia ettikleri gibi Aksa`da haklarının olmadığını ilan etmiş oldu.

Mescidi Aksa`nın fazileti ve konumu çok büyüktür. Bunlar bir makaleye sığmayacak kadar çoktur. Ancak burada işaret etmek istediğimiz nokta, Mescidi Aksa`nın Aziz ve Hakim olan Allah`ın izniyle zafer kazanacak, üstün gelecek grubun toprağı olduğudur. Efendimiz (s.a.s)`in tavsiyesi üzerine Mescidi Aksa ile ilişkilerimizi güçlendirmemiz gerekir. Namaz kılmak içinde ziyaret etmek ve içindeki kandillerin yakılması için yağ göndermek gerekir. Hadiste şöyle geçiyor: “Orana gidin ve namaz kılın. Oraya gidemiyorsanız ve ulaşamıyorsanız kandillerinde yakılması için yağ gönderin.” Mescidi Aksa`nın kutsal ve şerefli bir yer olduğu bilinen bir gerçektir. Oraya gidip namaz kılmayı hak ediyor.

Mescidi Aksa bütün alanıyla, cami ve avlusuyla, kubbe ve surlarıyla, taş ve toprağıyla, yer üstü ve yer altı yapısıyla kutsal bir mekândır. Bu beşeri ve kanunla değil, ilahi bir fermanla böyledir. Arap olsun olmasın her Müslümanın burada hakkı vardır. Onların dışında hiç kimsenin bu İslamî vakıfta bir hakkı yoktur.

Bizler akidevi ve dini olarak Mescidi Aksa`yı korumak ve saldırgan Siyonistlerin pisliğinden kurtarmak, onu Aksa`nın sınırlarından uzaklaştırmakla sorumluyuz. Bu kutsal bir görevdir. Bu topraklar Mescidi Aksa, Kudüs ve bütün Filistin`i kapsıyor. Siyonistlerin sözde Süleyman heykelini inşa etmek amacıyla Mescidi Aksa`nın altında yaptıkları kazıları duyduğumuz ve gördüğümüz halde ne zaman Mescidi Aksa`ya yardım edeceğiz?

Bir gün uyandığımızda Mescidi Aksa yıkılır ve yerine Hz. Süleyman`a yalan yere nispet ettikleri Siyonist heykeli diktiklerini görürsek acaba hangi özrü beyan edebiliriz?

Bu konuda bazı alim ve mücahitlerin sözleri:

“Filistin İslam toprağı olması nedeniyle her Müslüman`ın vatanı, Peygamberlerin beşiği, Allah`ın çevresini mübarek kıldığı Mescidi Aksa`nın yeridir. Filistin için bir şey yapmadan evinde oturan Allah ve Resulü için bir şey yapmayıp evinde oturan kişi gibidir. Filistin`de savaşan bir tek Yahudi kaldıkça Müslümanların görevi bitmeyecektir.” (Şehit İmam Hasan El-Benna)

“Filistin toprağı bütün Müslümanlar için İslami vakıftır. Ondan veya bir kısmından vazgeçmek veya taviz vermek doğru olmaz. Mukaddes cihad olmadan buradaki sorun çözülmeyecektir.” (Mücahitlerin şeyhi ve Aksa şehidi Ahmed Yasin)

“Filistin davası asla ölmeyecektir. Çünkü bu dava her Müslümanın kalbinde akide olarak duruyor. Bir milyar insanın taşıdığı bir akidenin öldüğünü duydunuz veya gördünüz mü? İnsanlar akideleri uğruna ölür. Akide bir insanın hayatı için asla ölmez. ” (Fakihlerin edibi Şeyh Ali Tantavi)

“Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine cinsiyeti, dili ve kültürü ne olursa olsun dünyadaki bütün ümmetin Mescidi Aksa`ya destek için bir araya gelme zamanı geldi.” (Allame Ebu`l-Hasan E-Nedvi)

Raşid El-Avde / Filistin Haber - Çeviri Makale

Bu haberler de ilginizi çekebilir