• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Polonya: Mülteci Kabul Edemeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AA`da yer alan habere göre, TVP Info televizyonuna konuşan Polonya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Konrad Szymanski, Avrupa`nın mevut mülteci politikasının hatalı olduğunu savundu.

“Bizim tutumumuz çok açık. Polonya mülteci kabul edemez.” ifadelerini kullanan Szymanski, “Biz ulusal kimliklerimizi ve siyasetimizi korumak istiyoruz.” dedi.

AB'nin mülteci kabul etmek yerine dış sınırlarının sıkı şekilde korunmasını teklif eden Szymanski, “AB`nin yerleşim politikası, etkisiz ve mantıksız. Mültecilere yardım etmek istiyorsak Ortadoğu`daki ülkelerle ve özellikle Türkiye`yle işbirliği içinde olmamız gerekir. Mültecileri kabul etmekle sorun çözülemez.” diye konuştu.

“Merkel Çok İleri Gitti”

Almanya Başbakanı Angela Merkel`in mülteci politikasında başarısız olduğunu da savunan Szymanski, Merkel`in çok ileri gittiğinin farkına vardığını ancak bunu kabul etmeye henüz hazır olmadığını iddia etti.

AB Komisyonu`nun mülteci kabul etmeyen AB ülkelerine para cezası önerisini de eleştiren Szymanski, “Bu durum, AB içinde siyasî çatışmaya ve daha büyük bir krize neden olabilir.” görüşünü dile getirdi.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir