• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Kapalı alanda sigara içenlere 1 milyon 825 TL para cezası kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı tütün kontrol denetim ekipleri, 2016 yılının ilk altı ayında 61 bin 815 denetim gerçekleştirirken, toplam  1 milyon 825 bin 613 Türk Lirası idari para cezası uyguladı.

Bursa’da dumansız hava sahasının korunmasına yönelik çalışmalar, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı tütün kontrol ekipleri tarafından kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirilen denetimler ile devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, tütün kontrol ekipleri tarafından yılın ilk altı ayında 61 bin 815 denetim gerçekleştirildiğini, bu denetimlerde 884 işletme ve 690 şahısa idari yaptırım  uygulandığını belirterek,“Denetimler sonucunda ihlal tespit edilen işletmelere 1 milyon 753 bin 163 TL, şahıslara 72 bin 450 TL olmak üzere toplamda 1 milyon 825 bin 613 TL cezai işlem uygulandı. İlimizde Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi tarafından ilk 6 aylık sürede bin 292 ihbar alınırken, bu ihbarlar sonucu 312 işletmede ihlal tespit edilerek idari yaptırım düzenlendi ve 4.tekerrürde ihlal tespit edilen 29 işletmeye de kapatma cezası uygulandı.” dedi.

İl genelinde tütün kontrol çalışmalarının büyük bir titizlikle sürdüğüne dikkat çeken Dr. Akan, “İl tütün kontrol ekiplerinin sayısı 27 ekip olup, her ekip sağlık personeli, polis memuru ve zabıta memurundan oluşmaktadır.  Ekiplerimiz ilimiz genelinde belirli bir plan dâhilinde sürekli ve ihbar gelmesi halinde herhangi bir programa bağlı kalmaksızın denetim yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Devam Ediyor                                                                                                     

Dumansız havasını genişletilmesi için kurumsal projeler geliştirdiklerini belirten Dr. Akan, “Bu amaç sosyal etkileşimin en fazla olduğu ve sigara alışkanlığının çoğunlukla başladığı çalışma ortamlarında bağımlılığı azaltmak için, ‘Tütünsüz Kurum Projesi’ni başlattık. Projemiz, kurum sınırları dâhilinde kapalı veya açık alan farkı gözetmeksizin tütün ve benzeri ürünlerin tüketilmemesini sağlayarak, işyeri çalışanlarını pasif içiciliğin zararlarından koruyan düzenlemeler getiriyor.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir