• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Kanada, ezan sesleriyle yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kanada`nın Mississauga kentinde yapılan 12. MuslimFest 2016`ya, ezan sesleri damga vurdu.

Toronto bölgesindeki Müslüman şirketler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşa düzenlenen festival, hafta sonu gerçekleştirildi.

Cami ya da mescidlerin minarelerinden ya da ses sistemleriyle açık alanda ezan okunmasının yasak olduğu Kanada`da, iki gün süren festivalde öğle, ikindi, akşam ve yatsı ezanları açık alanda okundu.

Ezanları okuyan North York Türkiyeli Camisi imamı Bilal Gülmez, "Camide her vakitte ezan okuyoruz. Kur`an tilaveti de yapıyoruz ama bu kez hiç yaşamadığım duygularla okudum ezanı. Okurken Rabbime, ezan-ı Muhammedi`nin sırrını, tüm Kanada halkına ulaştırması için dua ettim içimden. İnşallah bir gün, bu beldelerdeki camilerde de açıktan ezan okunur.`` dedi.

Gülmez, festival boyunca her gün açık alanda Kur`an-ı Kerim tilavetinde de bulundu.

Festivalde mehter gösterisi

Kuzey Amerika`da düzenlenen en büyük Müslüman festivali olan MuslimFest 2016`da, Pendik Belediyesi Mehter Takımı da gösteri yaptı.

Mehter takımının performansı Kanadalılar tarafından da ilgi gördü.

Festivalde, her kültürden yiyecek, giyecek ve süs eşyaları satılırken, çocuklar için de eğlence alanları oluşturuldu. Minyatür trenle gezdirilen çocuklar, çevre çiftliklerden getirilen midillilere bindiler. Çocuklar için yüz boyaması ve şişme oyun alanlarında da eğlenceler düzenlendi.

Festivale, Kanada`da sahne alan Müslüman sanatçılardan bazıları da katıldı.

"25 bin kişi geldi"

MuslimFest 2016 İletişim Direktörü Şazin Rahman, yaptığı açıklamada, festivali iki gün boyunca 25 bin kişinin gezdiğini söyledi.

Rahman, "Kuzey Amerika`nın en büyük Müslüman festivaliyiz. Her geçen yıl artan bir ilgi var. Bu yıl, diğerlerinden farklı olarak ilk kez Türkiye topluluğunun daha etkin bir katılımını gördük. Mehter takımı başta olmak üzere Türkiye ve Osmanlı kültürüne ait sergilenen performanstan çok mutluyuz." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir