• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erzincan`da arazide çıkan yangın söndürülemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümlü ilçesine bağlı Bağlar köyü girişinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, çevredeki bağ ve ekili arazilere de yayıldı. Yangını, köylüler ve Üzümlü Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale ederek kontrol altına almaya çalıştı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangına müdahale için Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü ve Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü'nden ekipler yardım için bölgeye intikal etti.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Tercan Kaymakamı Osman Güven olay yerine gelerek, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Müdürü Recep Temel'den yangın ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bağlar köyü muhtarı Haşim Sarıo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde çıkan yangının rüzgar nedeniyle çevreye yayıldığını söyledi.

Yangının kontrol altına alınamadığını ifade eden Sarıo, "Yol olmadığı için yangına yeterli müdahale yapılamıyor. Kaymakam bey kepçe gönderdi şimdi yol açılacak. Oraya müdahale edilecek. En azından kontrol altına alınsın. Ama ciddi bir arazi yangını. Orman, vatandaşın arıları ve ev yandı. Durum vahim." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir