• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bakan Zeybekci, Tehdit bitene kadar Türkiye orada kalacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli`de bulunan eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hayatını kaybeden asker ve ailelerini ziyaret etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 4 gün önce Diyarbakır`ın Lice ilçesindeki saldırıda hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç, 15 Temmuz`da İstanbul`da darbe girişimi gecesinde hayatını kaybeden Hakkı Aras`ın ve Mardin`in Nusaybin ilçesinde hayatını kaybeden Özel harekat polisi Burak Erten`in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Taziyeye Bakan Zeybekci ile beraber Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Nama ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katıldı.

İlk önce Uzman Çavuş Özkan Bilgiç`in ailesini ziyaret eden Bakan Zeybekci, ardından 15 Temmuz gecesinde hayatını kaybeden Hakki Aras`ın ailesini ziyaret ederek Başbakanlık tarafından gönderilen ‘Şehitlik Beratı`nı 8 yaşındaki kızı Arzu Aras`a takdim etti.

Bakan Zeybekci, buradan ayrıldıktan sonra Pamukkale ilçesindeki 15 Mayıs Mahallesinde bulunan Hakkı Aras adlı  askerin ailesine taziyede bulundu.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden Hakki Aras hakkında konuşan Bakan Zeybekci, “15 Temmuz vatana ihanet saldırısı sırasında değerli kardeşimiz ülkemizin o gün, tehdit altında olduğunu anladığı anda, sağına soluna bile bakmadan, koşarak vatanını savunmaya çıkan, ülkesini, geleceğini savunmaya çıkan, bayrağını savunmaya çıkan, özgürlüğünü, istikbalini savunmaya çıkan değerli kardeşimize Allah`tan rahmet diliyorum.” dedi. 

“Ne kadar kalmamız gerekiyorsa, o kadar kalacağız”

TSK tarafından Ceraplus`a yapılan ‘Fırat Kalkanı` harekatı hakkında da konuşan Bakan Zeybekci, “Suriye`de, gerektiği kadar, ülkemizin güvenliği garanti altına alınana kadar, Türkiye`ye olan tehdit bitene kadar, gerekirse Türkiye orada kalacaktır. Ama orada olmamızın amacı, hiç kimse unutmasın ve hiç kimse farklı şey çıkartmasın, Suriye`nin birlik ve beraberliği ve toprak bütünlüğüdür. Biz Suriye`nin birlik ve beraberliği ile toprak bütünlüğü  dışındaki hiçbir projeye razı olmayız. Ayrıca Türkiye`yi güneyden çevirerek, bir şekilde birilerinin projelerine alet olan, kirli emellerine ulaşmak isteyen, tüm terör örgütlerine karşı, gerek içeride, gerekse dışarıda kararlılıkla mücadele sürdürülecektir. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti olarak, gidilmesi gereken yere kadar, yapılması ve verilmesi gereken mücadeleye kadar, orada gerekirse sonuna kadar ve bunların inlerini başlarına yıkana kadar da bu mücadele devam edecektir” diye konuştu.

“Tanksavarları bulunduranlar Suriye`nin bütünlüğünü düşünmemektedir”

Tanksavarları ellerinde bulunduranların amaçlarının Suriye hükümet rejimi ile mücadele etmek olmadığını vurgulayan Zeybekci, “Orada tanklarımıza, maalesef onların ellerinde olmaması gereken, tanksavar füzelerle saldıran ve bir askerimizi şehit eden bir girişim oldu. Şehidimize Allah`tan rahmet etsin. Orada ben altını çizerek söylemek istediğim bir konu var. Bu tanksavarları elinde bulunduranların amacı,  asla ve asla Suriye`nin hükümet rejimi ile mücadele etmek değildir. Bugüne kadar da eminim, o füzeleri de Suriye rejim hükümetinin, daha doğrusu orada masum halka zulüm eden, masum halkı bombalayan, masum halkı varil bombalarıyla bombalayanlara karşı kullanılma niyetiyle onlara verilmemiştir. Onlar da bu niyetle  bunu almamıştır. Herkesin niyetini de, herkesin oralardaki bu tarz operasyonlarını da Türkiye olarak, farkındayız. Biz bunları tarihe not ediyoruz.  Tarihte kim mazlumların yanında yer aldı, kim milyonlarca insanın yerinden, yurdundan olmasının yanında yer aldı, kim onlara karşı bu zulmü durdurdu, durdurmadı bunları tarih yazacaktır. Nasıl ki, bugün tarihe dönüp de sorgulandığında, nasıl bazılarının insanlığın önüne çıkacak yüzü yoksa, gün geldiğinde yine aynı yüzler de oralarda bu tarih bu hesabı soracaktır.” ifadelerini kullandı.

“Ya istiklal, ya ölüm”

Operasyonda gidilmesi gereken yere kadar gidileceğini belirten Bakan Zeybekci, “Orada kalması gereken sürede kalınacaktır inşallah. Tabi ki kalıcı olarak gidilmemiştir oraya, asla böyle bir şey yoktur. Mutlaka ve mutlaka gereği yapıldıktan sonra dönülecektir. İçerde mücadelemiz, dışarıda da mücadelemiz, gerek askeri, gerekse diplomatik, gerekse topyekun son olanlar gibi seferberlikle devam edecektir, devam ediyor. Geçen Başbakanımızın da dediği gibi, ‘Ya istiklal, ya ölüm` diyerek bu yola girdik, ama asla bir can kaybı olmadan, kimsenin burnu kanamadan da, oradaki güvenliğimiz sağlansın istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Rusya ile charter seferleri hakkında konuşan Bakan Zeybekci, “Rusya ile ilgili charter seferlerinin serbest bırakılması ve Rusların Türkiye`ye gelmesinin yanında, ticaret hayatımızın ve ticari-ekonomik ilişkilerimizin, 24 Kasım 2015 tarihinin öncesine bir an önce dönmek ve oradan başlamak, kaldığımız yerden hızlı bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu anlamda çok sıcak ilişkilerimiz, çalışmalarımız, teknik çalışmalarımız devam ediyor. Şu an her iki ülkenin ekonomi ile ilgili teknik ekipleri, çalışıyoruz, problemleri çözüyoruz, birer birer, çok kısa dönemde 24 Kasım öncesine dönmüş olacağız.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir