• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Gaziantep'te 'Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gaziantep’te ‘Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi’ düzenlendi.  On binlerce kişinin katıldığı mitingde Erdoğan’ın konuşmasından önce yapılan konuşmalarda 20 Ağustos günü yaşanan kanlı saldırının kardeşliğe gölge düşüremeyeceği vurgulandı.

’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Yerlikaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin birer konuşma yaptı.

FETÖ’nün 15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından PKK’nin Türkiye’nin farklı illerinde yaptığı bombalı saldırılara dikkat çekilen konuşmalarda, PKK’nin saldırılarının birlik ve beraberliği bozamayacağına vurgu yapıldı.

15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’nin meydanları doldurarak, tanklara göğüs gererek, meydanları terk etmeyerek FETÖ’ye büyük bir ders verdiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hiçbir gücün Türkiye’deki birlik ve beraberliğini bozamayacağını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşanan katliamları hatırlatan Kaya, “Bizim 241 tane şehidimiz var. 11 tane kadın şehidimiz var. Aynı zamanda çocuk şehitlerimiz var. Binlerce gazimiz var. 15 Temmuz’da tüm Türkiye dünyaya bir derse verdi. Biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe hiç kimse kardeşliğimiz bozamayacaklardır. 15 Temmuz’un hemen ardından FETÖ’nün kalkışmasının ardından PKK ve IŞİD bombalarla Türkiye’yi teslim almak istediler. Bunlar Besna ve Nurettin kardeşimizin düğününde kan akıttılar.” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “F-16’lara gökleri dar eden Gaziantepliler sizleri selamlıyorum. Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlar başarılı olamayınca bu defa terör örgütleri ile önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Milletimiz meydanlarda oldukça Türkiye’nin önünü kesemeyeceklerdir. Ne kadar terör örgütlerini kullanırlarsa kullansınlar, ne kadar tuzak kurarlarsa kursunlar başaramayacaklar. Sizler bizimle birlikte oldukça bize asla ve asla boyun eğdiremeyeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

20 Ağustosta Gaziantep’te bir düğüne canlı bomba ile gerçekleştirilen saldırıyı hatırlatan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“15 Temmuz gecesi burada çeyrek milyonu aşan sizlerle geleceğimize sahip çıktık. Terör asla başarılı olamayacak. Terör Gaziantep’te de başarılı olamayacak. Gaziantep yine üretmeye devam edecek. Bir hafta önce bize boyun eğdirmek isteyenler yine başarılı olmadı. Biz geleceğimize emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

“FETÖ ve akılsız uşaklarını bu meydanda yendik”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da kendilerine taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, “15 Temmuz gecesi televizyon programındaki o konuşma ile gazi şehrin evlatları 300 bin kişi ile bu meydanda toplandılar. FETÖ ve akılsız uşaklarını bu meydanda yendik. Hepsini adalete teslim ettik. Teslim etmeye de devam edeceğiz. IŞİD, PKK ve FETÖ Gaziantep’te namus gecemize bomba koyarak 55 kardeşimizi şehit etti. 94 kardeşimiz de yaralandı.” şeklinde konuştu.

“Asla bizim kardeşliğimizi bozamayacaklardır”

Türkiye halklarının kardeşliğini hiç kimsenin bozamayacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şunları söyledi:

“Acemin Araba üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır” diyen peygamberin yolcularıyız

“100 yıl önce Çanakkale nasıl geçilmediyse Gaziantep’te de biz buna geçit vermedik. 15 Temmuz gecesi nasıl 100 yıl önce düşmana geçit vermediysek FETÖ’nün darbe girişimine karşı gazi şehir dik durdu. Biz ya istiklal ya ölüm diyen gazinin torunlarıyız. Biz bu yola kefenimizle çıktık. Biz sadece rükûda eğiliriz. Hain FETÖ’nün askerlerine boyun eğmedik. 20 Ağustos’ta birlik ve beraberliğimize kast edenler bir bomba attılar. Biz veda hutbesinde ‘Acemin Araba üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır.’ diyen peygamberin yolcularıyız. Bu ülkede ezanların susmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ’nün askerleri ve bombalara boyun eğmeyeceğiz. Asla bizim kardeşliğimizi bozamayacaklardır.”

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap etmek için kürsüye geldi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir