• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Harekat 5. gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde tehditleri bertaraf ederek Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyon öncesi güvenlik gerekçesiyle Karkamış ilçesinin dışına çıkarılan vatandaşlar, evlerine dönmenin mutluluğunu yaşarken, esnaf da iş yerlerini açtı. Esnaf, ilçedeki yoğunluğun piyasayı hareketlendirmesi nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. 

Sınıra yakın Soylu bölgesinde ise AFAD, Türkiye Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman ambulanslar, sınır hattına doğru ilerliyor.

Öte yandan sınırın Türkiye tarafında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar bekleyişini sürdürüyor.

Suriye topraklarında ise IŞİD tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, Türkiye askerlerince kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor. Bu sırada Cerablus'un bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar sınır hattından da görülüyor.

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen Salı ilçe merkezine hakim olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), son olarak bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı.  Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirmişti.

Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir