• DOLAR 32.53
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2485.475
  • ...
Kalbi duran hasta kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Hastanesi acil servisine göğüs ağrısı ile gelen 43 yaşındaki Metin F.’ye yapılan acil müdahale ile hasta hayata döndü. Akut anteriyor MI, LAD, D1 Bifürkasyona PCI (TAP stentleme yöntemi) ile 43 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu.

Başarılı müdahale ile ilgili bilgi veren Kardiyoloji Uzmanı Fuat Caner, şöyle konuştu: “43 yaşındaki erkek hasta Metin F. göğsünde basınç hissi, yanma, soğuk terleme, mide bulantısı şikâyeti ile hastanemiz acil servisine başvuruyor. Acil serviste tetkikler yapılırken kalp krizi geçiren hastanın aynı zamanda bir kez kalbi de durdu. Acil müdahalemiz sonucunda kalbi çalışmaya başlayan hasta yine çok hızlı bir şekilde anjiyoya alındı. Kalbinin ön duvarlarından biri tam çatallanma bölgesinde yüzde 99 tıkalıydı. Bu her iki damarı balon ve stentlerle açtık. Çabalarımız sonucunda hasta aynı zamanda açık kalp ameliyatı olmaktan da kurtulmuş oldu.”

Caner, “Normalde ana damarların ağızları ve damarların çatallandığı bölgelere balon ve stent ile müdahale etmek daha riskli ve özel teknikler gerektirir. Bu yüzden bu tür hastalara çoğu kez açık kalp ameliyatı (by-pass) öneririz. Bu hastaya ya açık kalp ameliyatı olacaktı ya da yüksek riski bulunan bu operasyon yapılacaktı. Çünkü tıkanıklık çatallanma bölgesinde idi. Anjiyoda özel stent ve balon işlemleri yapılarak açık kalp ameliyatı olmaktan da kurtulan hasta şifa ile taburcu oldu. Aslında bu yapmış olduğumuz acil özel teknikli işlem büyük merkezlerin birçok tıp fakültelerinde bile yapılamıyor. Bu operasyonu İstanbul’da sadece eğitim araştırma hastaneleri olan kalp hastaneleri yapıyor.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir