• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali'ni ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali başladı. Etkinliği, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da ziyaret etti.

Geleneksel sporların yeniden canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin ilgi odağı ise Osmangazi Belediyesi’nin otağı oldu.

Otağ önünde kılıç-kalkan ve Hacivat-Karagöz oyunlarını izleyen Bilal Erdoğan, daha sonra otağa girerek Bursa’ya ait ürünleri inceledi. Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyaretinden dolayı Bilal Erdoğan’a teşekkür etti.

Küçükçekmece’deki Bezirganbahçe Meydanı’nda gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan festivale Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 şehir davet edildi.

Davetli şehirler festival alanında otağ (çadır) kurarak kendi şehirlerinin ve bölgelerinin tanıtımını yaptı. Festivalin ilk gününde en büyük ilgi ise Marmara Bölgesi adına festivale katılan Osmangazi Belediyesi’nin otağına oldu.  Osmangazi Belediyesi, kurduğu otağda, kestane şekeri, şeftali, Bursa kara inciri gibi yöresel ürünlerini sergilerken, namı tüm dünyaya yayılan kılıç-kalkan ile Hacivat Karagöz oyununun anlatıldığı gösteriler de vatandaşların dikkatini çekti.  Yörük-Türkmen kadınlarının nasıl kilim dokuduğunun da anlatıldığı çadırda, İznik çinisi ve Bursa İpeği gibi tüm dünyaca bilinen ürünlerde vatandaşlara tanıtıldı. Otağ önünde toplanan halk, hem gösterileri hem de Bursa ürünlerini büyük ilgiyle inceledi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir