• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Paralel Yapı 5 bin işçinin çalıştığı şirketi batırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UŞAK`ta 1.5 yıl süren operasyonun ardından yazılan FETÖ/PDY iddianamesinde, örgütün sistemli bir şekilde işadamlarını nasıl sindirip yok ettiği yer aldı. 2 bin 600 sayfalık iddianamede, 5 bin çalışanı olan ve batan USAŞ`ın sahibi işadamı Asım Kalelioğlu da kendisine kurulan kumpası anlattı. İşte FETÖ`nün himmet vermeyen işadamını nasıl batırdığının özeti...

‘14 BİN DOLAR İSTEDİLER`

“2011`de isimsiz ihbarla Maliye denetimi geçirdim. Sonra karalama kampanyası başlatıldı. Başıma gelenlere anlam veremedim. Faturasız mal sattığım ve damga vergilerini kaçırdığım söyleniyordu. Cemaat`in önde gelen isimlerinden Hazim Sesli ile aram işimden dolayı iyiydi. Şirketleriyle faaliyetimiz vardı. Sesli, Cemaat`in Uşak`taki lideri gibi hareket ettiğinden kendisini eleştirirdim. Sesli, yanıma Cemaat`in imamı olarak tanıttığı Cemalettin B.`yi getirdi.

Cemaat`in Güney Afrika`daki okulu için 14 bin dolar istedi. Ben para vermek istemedim. Bu olaydan sonra 2011`de, Hazim Sesli milletvekili adayı oldu ve benden destek olmamı istedi. Siyasete girmesini tasvip etmediğimi söyledim. Bana kızıyor ama ticari ilişkimizden sesini çıkarmıyordu. Bu sırada yatırım için Irak`a gitmiştim. Telefonda jandarmanın şirketi sardığını öğrendim. İşlem yaptılar, bilgisayarları aldılar. Şirkete denetlemeye gelen müfettiş, ‘Seni kaçakçılıktan savcılığa veririm` diyerek tehdit etti ve evrak imzalattı.

TUSKON`A ÜYE OL` BASKISI

Emekli bir astsubay, müfettişlerin Cemaatçi olduğunu, bu işi Ankara`da eski mali müşavir olan Veysel E.`yle halledebileceğini söyledi. Onlardan yardım istedim. Bir kişi bana TUSKON`a oğlumun üye olmasını tavsiye etti. Oğlum üye oldu. Üzerime oyunlar oynanıyordu. Yerel bir gazetede gözü bantlı bir şekilde fotoğrafımı basıp ‘Terörü finanse ediyorlarmış`, ‘Uşaklı işadamına şok baskın` diye manşet attılar. Kumpas içinde olduğumu anladım ama geç kalmıştım. Jandarmada da adamları vardı.

‘BANK ASYA`DAN HACİZ GELDİ`

Haberden sonra bankalar kredi vermedi. En sonunda Bank Asya`dan bana haciz geldi. Makinelerimi bağladılar. Çalışamaz hale geldim. Bank Asya`dan sonra diğer bankalardan da haciz gelmeye başladı. Ticari hayatımı bitirdiler. 5 bin kişinin ekmeğiyle oynadılar.”

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir