• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Hakkari`de bomba yüklü 2 araç ve 1 kamyon ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği`nden yapılan açıklamada, Merkeze bağlı Oğul köyü kırsalında PKK`ye yönelik yapılan hava destekli operasyonda, 1 PKK`linin silahı ile birlikte yakalandığı, çok sayıda silah, mühimmat ve  patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile bomba yüklü 2 araç ve 1 kamyonun ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari Valiliği  açıklamasında  “Güvenlik güçlerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;

24-26 Ağustos 2016 tarihlerinde İlimiz Merkez Oğul Köyü kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütü mensuplarına yardım yataklık yapan şahısları yakalamak maksadıyla operasyon yapılmıştır.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Hava kuvvetleri tarafından hava harekâtı yapılmış, Kara Kuvvetleri, Jandarma Özel Harekât ile Polis Özel Harekât timleri bölgeye sevk edilmiş, bölücü terör örgütü mensuplarının sığınak ve depo olarak kullandıkları alanlar imha edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde;

1(bir) bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte sağ olarak yakalanmış, “Bölücü Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçundan aranan 6 (altı) şahıs yakalanmış, çok miktarda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 176 (yüz yetmiş altı) adet mutfak tüpü ele geçirilmiştir. Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarının gasp ederek eylem hazırlığı maksadıyla hazırladığı 2(iki) bomba yüklü araç ile 1(bir) kamyon bulunmuş olay yerinde kontrollü şekilde imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

           K

Bu haberler de ilginizi çekebilir