• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Rahmet Eli Gıda Bankası`ndan Cizre`deki ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da yaptığı hayırlı hizmetlerle tanınan Umut Kervanı Platformu üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Cizre`de faaliyet gösteren Nuh Gıda Bankası Derneği aracılığıyla ilçedeki 150 mağdur aileye yaklaşık 17 bin 500 TL değerinde gıda, giyim ve ev eşyası yardımında bulundu.

Nuh Gıda Bankası`nın daha önceden tespit ettiği 150 aileye, Van`dan toplanan yardımlar mağdur ailelere ulaştırılmak üzere Cizre`ye gönderildi. 

Gönderilen yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Van Rahmet Eli Gıda Bankası Derneği Başkanı Sabri Yıldırım, “Bizler Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak, bizden yardım talebinde bulunan Cizre halkına yardımda bulunduk. Cizre`de olan iç karışıklıktan dolayı Cizre Nuh Gıda Bankası aracılığıyla Van`dan topladığımız yardımları ulaştırdık. Kendi memleketinde mağdur olan ihtiyaç sahibi aileler için Van`dan bir miktar gıda, giyim ve ev eşyası yardımından bulunduk.” dedi.

İlçede yaşanan şiddet olayları ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı mağdur olmuş 150 aileye, Van`dan toplanan yardımları ulaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, “Bu kapsamda 150 aileye gıda kolisi, 180 çift ayakkabı, 100 paket temizlik malzemesi, 42 adet battaniye, 3 takım oturma grubu, 1 adet çamaşır makinesi, bir adet bulaşık makinesi, 5 adet yatak, 3 halı ve bir bebek beşiğinden oluşan toplam 17 bin 490 TL değerinde yardımında bulunduk. Bizler Van`da topladığımız bu yardımları Cizre Nuh Gıda Bankası`nın tespit etmiş olduğu ailelere teslim edilmek üzere, gönderdik. Bu uğurda bizlere yardımcı olan ve bizlere destek veren bütün hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir