• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
DİKA'dan uygulamalı girişimcilik eğitimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaya yönelik Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenecek.

Yeni girişimci adaylarının, fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla DİKA ile KOSGEB arasında protokol imzalanandı.

DİKA tarafından organize edilecek eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, KOSGEB’in “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yeni girişimci desteğinden faydalanabilecek. Yeni girişimci desteğiyle projesi KOSGEB tarafından onaylanan girişimcilere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150 bin TL’ye kadar mali destek sağlanacak.

Eylül ayının ikinci yarısında düzenlenecek eğitimlere katılım için başvuruların Ağustos sonunda başlayacağı belirtildi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, bölgedeki en büyük potansiyelin genç nüfus yapısı olduğunu ancak doğru değerlendirilmediğinde bu potansiyelin riske dönüşebileceğini söyledi.

Gerek istihdam sağlama gerekse iş kurmalarına yardımcı olmak açısından devlet imkânlarının gençlere sunulmasına katkı sağlamak istediklerini dile getiren Altındağ, protokol kapsamında düzenleyecekleri ilk eğitimlerde, genç girişimci adaylarına öncelik vereceklerini ve gençlerin teknik bilgi düzeylerini artırmayı önemsediklerini ifade etti. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir