• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazeteci Halime Kökçe, Hizbullah mahkumlarını köşesine taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci-Yazar Halime Kökçe, bugünkü köşe yazısında “FETÖ mahkumlarına yeniden yargılanma yolu açılmalı” başlığıyla FETÖ`nün kumpasları sonucu cezaevine atılan Hizbullah mahkumlarının ve ailelerinin mağduriyetine dikkat çekti.

Hizbullah Van Ana Davası kapsamında mahkum edilen 11 kişinin yakınları ile  Van`da bir araya gelen Yazar Kökçe, ailelerin taleplerini kaleme aldı.

“Çocuklarımız FETÖ`cülerden temizlenen mahkemelerimizde yeniden yargılansın”

Mağdur ailelerin kendisine, “Şimdiye kadar yaptığımız her itirazda karşımıza çıkanlar yine onlarmış meğer. 15 Temmuz`dan sonra anladık ki bizim çocuklarımızı tutuklayıp mahkum edenler FETÖ`cüymüş. Biz af istemiyoruz, Balyoz ve Ergenekon`dan yatanlara verilen tazminatları da istemiyoruz, çocuklarımız FETÖ`cülerden temizlenen mahkemelerimizde yeniden yargılansın, tek isteğimiz bu” dediklerini aktaran Kökçe, şu ifadeleri kullandı:

“2000`lerdeki pek çok siyasi davada bu yapının mensubu olan hakim ve savcıların etkisi olduğuna şüphe yok. Danıştay davasından, Hrant Dink`e, Muhsin Yazıcığlu`nun öldürülmesinden Uludere olayına kadar hep çok olayın hem meydana gelişinde hem de mahkeme sefahatinde FETÖ`nün dahli olduğuna dair çok kuvvetli ip uçları mevcut. Söz konusu davaların bir kısmı da zaten bu yönüyle yeniden inceleniyor. “

“Mahkeme heyeti, FETÖ davasından ya tutuklu ya da soruşturma kapsamında açığa alınmış durumda”

Yazısında, 11 kişinin mahkum olduğu mezkur davaların da bunlar gibi olabileceğine dikkat çeken Kökçe, “Mahkum yakınlarının, yeniden yargılama talebini haklı kılacak argümanları da var. Çünkü cezaları 36`şar yılla infaz edilen 11 kişilik davanın mahkeme heyeti, şu an itibariyle FETÖ davasından ya tutuklu ya da soruşturma kapsamında açığa alınmış durumda. Kararı onayan Yargıtay`daki hakimlere bakmak lazım. Onlar da bugün aynı şekilde FETÖ`den tutuklu ya da açığa alınmışsa şüphe daha da güçlenmiş demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Tüm faili meçhulleri üzerimize yıkan savcı ve bize mahkumiyet veren hakimler FETÖ`nün adamlarıymış”

Yazar Kökçe yazısının devamında şunları kaydetti: “Ailelerinin iddiası çok önemli. ‘2000`de görülmeye başlanan davada bir hakimin sürekli tahliye istemesine rağmen ısrarla o güne kadar Van`da işlenmiş olan tüm faili meçhulleri üzerimize yıkan savcı ve bize mahkumiyet veren hakimler FETÖ`nün adamlarıymış” diyorlar ve ‘bu gerçek ortadayken bizim çocuklarımızla ilgili dava yeniden açılmayacak mı?` diye soruyor.”

“Dosyaya bakan o güne kadar Van`da meydana gelen bütün suçları bizim çocuklarımız işlemiz sanır”

Turan Boldağ`ın babası Mehmet Salih Boldağ`ın, “Dava dosyasında yok yok. Dosyaya bakan o güne kadar Van`da meydana gelen bütün suçları bizim çocuklarımız işlemiz sanır. Faili meçhullerin aileleriyle görüşüyoruz, onlar ‘biz sizin yapmadığınızı biliyoruz` diyorlar ama mahkeme tersini söylüyor. Ortada hiçbir kanıt yokken üstelik.” şeklindeki ifadelerine yer veren Yazar Kökçe, “Kimi daha üç aylık evliyken girmiş hapse, kimi iki aylık babayken. 17 senedir hapisteler.” diyerek yeniden yargılama olmaması halinde bu mahkûmların 19 sene daha yatacaklarını belirtti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir